Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Snapchatvrienden: leren uit boek of met laptop?

Snapchatvrienden: leren uit boek of met laptop?

Door Oscar

Docenten wiegen in fouteshouding, decanen lachen onophoudelijk van krankzinnigheid en leerlingen doen geen nieuwe kennis op. Oorzaak? De digitale leermiddelen doen het niet en zetten tienduizenden scholieren buitenspel. Uiteraard komt hier de vraag bovendrijven: moeten scholen niet gewoon met boeken blijven werken? We vroegen het aan onze maatjes op Snapchat. 

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Sensatie

Kiezen is voor zwakkelingen. Iemand als Anouk gebruikt beide opties. Op school lekker naar een schermpje turen en thuis een boek doorspitten. 

Is het überhaupt geen goed idee om boeken te leveren bij een digitale leermethode? Voor het geval dat de techniek het laat afweten. Men zegt dat het wel eens voorkomt. Uhum.

Uitstekende onderbouwing

Sofie's choice 

Grote denkers denken altijd buiten de gebaande paden. Zo ook Sofie. Misschien moeten voor dit idee ook stoelen op wieltjes aangeschaft worden. Dan kun je van laptop naar bok (of vice versa) rollen.

Oldschool

Tess is de stem van duizenden jongeren. Een laptop is ideaal omdat je er alles mee kan, maar zorgt voor ongelofelijk veel afleiding omdat je er alles mee kan. 

Het merendeel van onze Snapchatvrienden zou ondanks potentiële storingen kiezen voor een laptop. Meest gehoorde argument hierbij is dat een laptop nu eenmaal minder weegt dan een stapel boeken. 

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer (anoniem) mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. Uiteraard vragen we je eerst of we je reactie mogen gebruiken.

Gepubliceerd op 2 september 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.