Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Scholieren.com is gehackt!

Scholieren.com is gehackt!

Door Oscar

Wij dachten altijd dat iedereen ons aardig vond. Scholieren.com is tenslotte de site waarmee tal van generaties de middelbare school hebben overleefd. Niets blijkt minder waar: iemand vond het nodig om ons te hacken. Geen zorgen: de boekverslagen zijn veilig, maar het is wel vet stom. 

Wat is er precies gebeurd?

Op 7 augustus pleegde de hacker zijn wandaad. Hij heeft gedurende korte tijd toegang weten te krijgen tot een beveiligde omgeving van Scholieren.com. We hebben dit lek snel weten te dichten en waarschijnlijk heb je er niets van gemerkt.

Wat is de schade?

Gelukkig valt de schade, als die er al is, mee. We hebben geen aanwijzingen dat er persoonlijke gegevens zijn ingezien, laat staan ontvreemd van onze website. Bovendien hebben we die gegevens ook goed versleuteld. Echter, we kunnen het ook niet met 100 procent zekerheid uitsluiten en daarom hebben we in overleg met Autoriteit Persoonsgegevens al onze gebruikers per mail op de hoogte gesteld. Misschien heb jij dat mailtje ook wel gehad.

Wat moet ik doen?

Als je een profiel op Scholieren.com hebt, dus ook als je ooit op Scholieren.com hebt ingelogd met je Facebookaccount, raden we je aan om je wachtwoord te veranderen. Dat kun je hier doen. Als je je wachtwoord vergeten bent, dan moet je sowieso een nieuw wachtwoord aanvragen. Dat kan hier. Belangrijk: als je hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt - dat is sowieso niet zo'n slim idee - wijzig deze dan ook.

Hier vind je trouwens nog extra informatie over veilig internetten: https://veiliginternetten.nl/themes/basisbeveiliging/

Zijn wij boos?

Nee, wij zijn niet boos. Eerder teleurgesteld (en dat is erger). Naar verwachting is de hacker in kwestie gewoon een nieuwsgierige scholier die wat uit wilde proberen. Deze recreatieve manier van hacken juichen we in principe toe, mits je anderen er geen last mee bezorgt. 

Heb je nog vragen hierover? Stuur dan een mailtje naar info@scholieren.com of app ons op +31 6 12 464 251.

 

Gepubliceerd op 1 september 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.