Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Neem allemaal de skaters-mentaliteit over

Neem allemaal de skaters-mentaliteit over

Door Amber

Vroeger was ik elke week te vinden in het skatepark. Hoewel mijn knieën nu wat minder kunnen hebben probeer ik het af en toe nog wel eens te doen. Naast dat skateboarden heel leuk is om te doen, zijn (de meeste) skaters ook echt topmensen. Eigenlijk zou iedereen 'skaters-mentaliteit' moeten hebben!

Vallen en opstaan
Als skater heb je heel wat doorzettingsvermogen nodig, het is letterlijk een kwestie van vallen en opstaan. Daarom zie je skaters niet snel opgeven, en dat is natuurlijk ook heel belangrijk en handig in andere situaties. Het leren van toetsstof of het kunnen bespelen van een instrument lukt bijvoorbeeld ook niet in een keer.

Anderen helpen
Wat ik tijdens het skaten enorm leuk vond was wanneer ik iets nieuw aan het proberen was en iemand mij zomaar kwam helpen. Dan kreeg ik tips over waar ik mijn voeten moest zetten, of kon ik een paar armen vasthouden voor evenwicht. Zonder het te vragen waren er dus altijd skaters die mij wilden helpen. En toen mijn moeder een keer autopech had bij het skatepark waren er meteen wat jongens  bereid om de auto aan het duwen. Als iedereen dit nu ook zou doen buiten het skatepark, dan zouden we allemaal een fijner leven hebben. Dus als je bijvoorbeeld iemand ziet strugglen met wiskunde terwijl je het zelf al lang doorhebt, probeer ze dan te helpen. 

Chill
Skaters zijn echt de meest relaxte mensen ooit. Je kan ze van alles vragen, het levert bijna nooit problemen op. Niks geeft ze echt stress, misschien komt dat ook omdat ze vrijwillig van metershoge ramps skaten. Verder zijn ze ook helemaal niet bezig met anderen. Dus hoe oud je bent of hoe iedereen zich aankleedt boeit helemaal niks, ik heb heel wat bijzondere outfits gezien tijdens het skaten. Als we allemaal nou wat minder judgy zouden zijn en minder waarde zouden hechten aan oppervlakkige dingen, zou het leven een stukje beter worden.

Dus: val en sta op, help een ander en wees minder judgy

Gepubliceerd op 24 april 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.