Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Door haar ogen

Door haar ogen

In deze wereld waarin de modellen graatmager zijn en iedereen zich met elkaar bezighoudt speelt zelfbeeld een enorm grote rol. Hannah (17) heeft last van een negatief zelfbeeld en heeft een eetstoornis. Hoe is het om iedere dag in de spiegel te kijken of op de weegschaal te staan en niet tevreden te zijn met jezelf? In deze fotoserie ging ik op zoek naar dat gevoel.

''Het is eigenlijk raar dat ik anderen nooit afreken op hun uiterlijk, iedereen is mooi zoals hij of zij is. Maar zelf ben ik elke dag bezig met afvallen en mijn uiterlijk, ik sta vaak drie keer per dag op de weegschaal. Het is nooit goed genoeg en dat zal het waarschijnlijk ook nooit zijn.'' Het is een kwestie van streng zijn op jezelf, discipline hebben.

Het is lastig voor te stellen hoe zulke gedachtes bij een hoop jongeren voorkomen.

 

De manier waarop je naar jezelf kijkt is belangrijk. Wat nou als je nooit eens een dag hebt waarop je denkt: ''Wauw, vandaag zie ik er echt goed uit!'' Het hebben van een eetstoornis is iets waar we weinig over praten. Mensen komen al snel met opmerkingen als:  ''je moet gewoon wat meer eten en vooral niet zo moeilijk doen, dat is toch niet zo moeilijk?'' Het zijn helaas geen kwesties die zo één, twee, drie opgelost kunnen worden. 

Uiteindelijk hebben we allemaal met een zelfbeeld te maken.