Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Door haar ogen

Door haar ogen

Door Lisa

In deze wereld waarin de modellen graatmager zijn en iedereen zich met elkaar bezighoudt speelt zelfbeeld een enorm grote rol. Hannah (17) heeft last van een negatief zelfbeeld en heeft een eetstoornis. Hoe is het om iedere dag in de spiegel te kijken of op de weegschaal te staan en niet tevreden te zijn met jezelf? In deze fotoserie ging ik op zoek naar dat gevoel.

''Het is eigenlijk raar dat ik anderen nooit afreken op hun uiterlijk, iedereen is mooi zoals hij of zij is. Maar zelf ben ik elke dag bezig met afvallen en mijn uiterlijk, ik sta vaak drie keer per dag op de weegschaal. Het is nooit goed genoeg en dat zal het waarschijnlijk ook nooit zijn.'' Het is een kwestie van streng zijn op jezelf, discipline hebben.

Het is lastig voor te stellen hoe zulke gedachtes bij een hoop jongeren voorkomen.

 

De manier waarop je naar jezelf kijkt is belangrijk. Wat nou als je nooit eens een dag hebt waarop je denkt: ''Wauw, vandaag zie ik er echt goed uit!'' Het hebben van een eetstoornis is iets waar we weinig over praten. Mensen komen al snel met opmerkingen als:  ''je moet gewoon wat meer eten en vooral niet zo moeilijk doen, dat is toch niet zo moeilijk?'' Het zijn helaas geen kwesties die zo één, twee, drie opgelost kunnen worden. 

Uiteindelijk hebben we allemaal met een zelfbeeld te maken.

Gepubliceerd op 1 juni 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.