Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een liefdesbrief voor iedere scholier

Een liefdesbrief voor iedere scholier

Je ziet het goed: een liefdesbrief aan elke scholier! Er zijn namelijk veel te veel jongeren die mentale struggles hebben. Dit blijkt uit bijvoorbeeld dit onderzoek van het CBS in 2013 met dit resultaat: 21.6% van de zestienjarigen heeft last van ‘emotionele problemen’ en zo’n 20% van de jongeren tot 20 jaar oud is ooit depressief geweest. Dit vind ik erg, en om een stukje positiviteit te geven heb ik een 'liefdesbrief' geschreven.  

Aan jou,

Zit je er doorheen? Zit je ergens mee? Ik hoop dat je een beetje goed gemutst bent, maar weet tegelijkertijd ook dat dat bij veel mensen niet het geval is. Dit terwijl iedereen het verdient om blij te zijn met zichzelf. Ben je dat niet, dan richt ik me tot jou.

Misschien vind je jezelf wel lelijk. Well, laat dit inwerken: Je bent mooi, hoewel je jezelf misschien wel helemaal niet knap vindt. Je bent mooi. Juist zonder enorm je best te doen. Misschien denk je dat je die make-up nodig hebt, of die megapotten gel, maar uiteindelijk maak je mensen blij met de lach op je gezicht. Niks maakt een mens zo gelukkig als zijn medemens zien lachen. Echt waar.

Misschien heb je wel moeite met wat er van je verwacht wordt. School met allemaal tentamens, werk waar je druk mee bent, vrienden die je alle mogelijke aandacht wil geven, familie die verwacht dat je altijd maar lacht. Maar is dat echt allemaal zo? Uiteraard moet je wel wat doen, maar wordt er echt zoveel verwacht of is dat je eigen voorstelling? Je hoeft echt niet alles goed te doen, je bent jong, je mag ‘falen’, je wordt er alleen maar beter van uiteindelijk.

Misschien heb je wel helemaal geen vrienden, of voel je je eenzaam. Durf dat te veranderen! Durf de stap te maken, hoe lastig ook. Durf ervoor te gaan, want echt waar, als jij je eerlijke verhaal vertelt zijn veel mensen de beroerdste niet.

Misschien voelt het alsof dit holle woorden zijn, van een vage blogger die je niet kent. Maar weet je, ik vind dat iedereen, inclusief jij, het verdient om vrede te hebben met zijn persoon.

Misschien durf je dit wel helemaal niet aan iemand te vertellen maar zij die jou persoonlijk kennen, kunnen je zoveel meer persoonlijks vertellen dan ik kan. Doe het maar, praat erover. Het lucht op.

Ik ben ervan overtuigd dat jij, zelfs wanneer ik je niet ken, het waard bent om voor geknokt te worden. Gewoon, omdat je mens bent. Laat je negativiteit niet bepalen wat je leven is. Probeer het maar: Live alive!

Ik vind je leuk.

Liefs,

Jasper

Gepubliceerd op 12 april 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.