Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zes sneeuwclichés

Zes sneeuwclichés

Door June

Het is een koude boel: afgelopen weekend werd Nederland bedolven onder een laagje sneeuw en deze week weer. En het feit dat 't sneeuwde, bracht een hoop ophef met zich mee. Deze zes clichés bij sneeuwval heb jij wellicht ook meegekregen.

1. Foto's social media
Wanneer het heeft gesneeuwd zijn foto's absoluut onmisbaar: de sneeuw wordt namelijk massaal gedeeld op Snapchat, Instagram, Facebook etcetera. De één deelt een sneeuwselfie, de ander (vooral vroege vogels) een foto van een wit, onaangetast natuurlandschap. Al die foto's zijn misschien wel een beetje irritant, maar als je het niet met je eigen ogen kunt waarnemen (omdat je ergens op vakantie in de zon ligt bijvoorbeeld), staat daar altijd de sociale media nog voor je klaar om de sneeuw alsnog te kunnen bewonderen. 

2. Fietsen 
Omdat het overal onwijs glad is op de weg, is (normaal) fietsen op zich al een enorme kunst. Je glijdt bijvoorbeeld nét uit op je fiets terwijl je onderweg bent naar school, met als gevolg een lelijke scheur in je broek en een boze leraar omdat je te laat in de les bent wegens een 'smoes' (dit keer was het dus géén smoesje dat je van je fiets was gevallen...). 

3. Vertraging 
Het meest irritante en misschien ook wel het meest bekende sneeuwcliché: enorme vertraging van de NS. Treinen die véél te laat rijden of gewoon helemaal niet, da's doodnormaal in de tijden dat er sneeuw ligt. 

4. "Gladheid op de weg"
Terwijl je je Facebookpagina opent kom je alleen maar waarschuwingen tegen vanwege gladheid op de weg van bepaalde nieuwsbronnen. Er wordt gesmeten met termen als 'code geel', 'code oranje', of zelfs 'code rood'. Je komt er écht niet onderuit: "kijk uit, het is spekglad op de weg", "het wordt afgeraden de snelweg op te gaan" en "al 250 verkeersongelukken deze ochtend". Volgens sommige media lijkt het bijna alsof het einde der tijden is aangebroken.

5. Sneeuwballengevecht 
Dat er sneeuw is gevallen kan ook op school niet onopgemerkt blijven: terwijl je over het schoolplein loopt kom je voor je het weet in 'n sneeuwballengevecht terecht. Mocht je een beetje geluk hebben, dan zit je in de les niét met een enorm pak sneeuw over je lichaam heen.

6. Sneeuwvrij

Wat mij betreft één van de fijnste dingen van de gevallen sneeuw: sneeuwvrij zijn van school! Dat houdt dus in dat je school lekker mag overslaan. Verschillende scholen in Groningen en Den Haag mochten de afgelopen jaren al lekker een dagje (of meerdere) thuisblijven. Even 'n lekker dagje uitslapen met warme chocomelk en wellicht nog een fijn filmpje op Netflix. Daarbij ontloop je bij een dagje sneeuwvrij veel vervelende sneeuwclichés: uitglijden op de fiets, vertraging en 'n sneeuwballengevecht (alhoewel het natuurlijk ook zo kan zijn dat je dat hartstikke leuk vindt). 

Gepubliceerd op 15 januari 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.