Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Maak kennis met onze nieuwe huisfotografen

Maak kennis met onze nieuwe huisfotografen

Door Wayne

Met trots verwelkomen wij onze twee nieuwe huisfotografen: Remi Homan (17) en Elsa Koppelman (18). Beiden werden geselecteerd voor Nederland Document Junior en wonnen daarmee een expositie in het Rijksmuseum. Wij waren zo onder de indruk dat we hen meteen vroegen om voor ons aan de slag te gaan. Het wordt 'ns hoog tijd om die twee achter hun lenzen vandaan te halen voor 'n paar vragen. Want wie zijn onze twee nieuwe huisfotografen nou eigenlijk?

Remi Homan

Deze 17-jarige havist komt uit het Hoge NoordenMet zijn E&M-profiel op het Groningse Stadslyceum bereidt hij zichzelf voor om beeldartiest te worden. Want naast fotograferen vindt hij filmen ook geweldig.

Wat fotografeer je graag?
"Ik fotografeer graag mensen en gebouwen. Alleen gebouwen fotograferen vind ik net een tikkie te saai om te fotograferen, maar als het gebouw bijvoorbeeld mooie, strakke lijnen heeft dan vind ik het wel mooi om te fotograferen. Weersomstandigheden vind ik ook wel belangrijk, ik fotografeer graag op momenten waar de inval van zonlicht echt bijzonder is, of bijvoorbeeld wanneer er een storm op komst is. Ook mensen fotografeer ik graag, zo komt er echt leven in je foto en is het niet zo statisch. Achter zowat al mijn foto's zit wel een verhaal." 

Wil je later wat doen in de fotografie?
"Ja! Maar niet per se alleen met fotografie, ook met film. Ik zou me namelijk graag willen aanmelden voor de Nederlandse Filmacademie. Ik hou me namelijk veel bezig met cinematografie. Ik ben zelf niet echt van het opstellen van scenario's, maar het filmen ervan vind ik wel geweldig. Ook probeer ik zelf nog een netwerk op te bouwen binnen de fotografiewereld. Ik ga in 2016 echt knallen om m'n portfolio op te bouwen." 

Waarom heb je eigenlijk E&M gekozen? Was C&M niet meer iets voor jou?
"Ik had E&M gekozen omdat ik dacht dat het wel handig zou zijn voor m'n toekomst. Maar eigenlijk valt het heel erg tegen, economie vind ik nog wel te doen maar management & organisatie vind ik echt oersaai. Desalniettemin hoop ik met m'n kennis van ondernemerschap dus wel een netwerk te kunnen opbouwen in de fotografiewereld."

Heb je nog foto's die wij kunnen zien?

© Remi Homan

© Remi Homan

Elsa Koppelman

Voorbij de kolkende rivier de IJssel woont Elsa. De 18-jarige fotografe heeft het momenteel erg druk met haar 5 vwo (CM-profiel) en andere activiteiten, maar een taak als huisfotograaf kan daar zeker nog bij.

Wat fotografeer je graag?
"Ik fotografeer graag mensen, en dan vooral op spontane momenten! Ik vind het mooi om te zien als mensen gewoon spontaan hun emoties tonen of gek doen. Verder vind ik werken met tegenlicht geweldig, bijvoorbeeld als de zon dan achter het onderwerp staat en de contouren van het onderwerp daardoor heel mooi te zien zijn." 

Hoe begon je passie voor fotografie?
"Mijn opa had ooit een spiegelreflexcamera en daar mocht ik vroeger dan mee experimenteren. Ik vond het echt hartstikke leuk om te doen en ik denk dat daar mijn passie voor fotografie is begonnen. Op school zit ik nu ook in een fotoclub en daar heb ik eigenlijk alles wat ik nu weet over fotografie geleerd!

Ik begin overigens nu ook bezig met het ontdekken van het filmen. Het lijkt me wel supergaaf om te doen, maar ik moet nog even experimenteren met m'n camera." 

Wil je later wat doen in de fotografie?
"Jawel, maar ik wil dit eigenlijk puur als hobby houden. Ik wil straks na m'n vwo rechten gaan studeren in Utrecht." 

Heb je foto's die je graag wilt showen?

© Elsa Koppelman

© Elsa Koppelman

© Elsa Koppelman

Gepubliceerd op 12 april 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.