Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mijn stuntelige eerste stagedag in het ziekenhuis

Mijn stuntelige eerste stagedag in het ziekenhuis

Door Noah

Mijn eerste dag als stagiair in het ziekenhuis kan ik mij nog heel erg goed herinneren. Omdat het zo fantastisch ging? Eh, nee. Oh nee. Het was stuntelen, klungelen, vallen en opstaan. Maar gelukkig waren het ook hele lieve patiënten die mij er die eerste dag doorheen hebben gesleept.

Noah (15) wil na de middelbare geneeskunde studeren, en draagt daarnaast graag zijn steentje bij aan de maatschappij. Daarom werkt hij elke vrijdagochtend als vrijwilliger in het ziekenhuis. Best bijzonder, want dat mag lang niet iedereen. Op Scholieren.com vertelt hij over de spektakels die hij daar allemaal meemaakt. 

De ellende begon die eerste dag al in de metro, toen ik zenuwachtig stond te wachten op het opengaan van de deuren en er een automobilist was die het een goed idee vond om midden op een spoorwegovergang stil te gaan staan. Het gevolg was een noodstop, en ik die met mijn gestreken overhemd en steenharde kapsel (normaal strijk ik zelden en gebruik ik vrijwel nooit gel) een paar meter verderop in de metro als een soort overreden kat op de grond lag. 

Vliegende Hollander

Weliswaar helemaal verzopen, maar toch op tijd, liep ik het ziekenhuis in. Eenmaal aangekomen in de personeelsruimte werd collega Jan aangewezen als mijn partner voor die dag en kreeg ik ziekenhuiskleding aangereikt. Na een vlugge espresso liep ik met Jan, die blijkbaar ook wel bekend stond onder de naam 'de vliegende Hollander', naar onze eerste patiënt.

“Hoi Jan”, zeiden de verpleegkundigen op de afdeling. Naar mij werd niet eens gekeken, en op mijn goedemorgen werd ook niet gereageerd. Die ochtend had ik me nog verbeeld me voor te moeten stellen aan de verpleegkundigen, maar dat was dus niet nodig... Nadat Jan in een voor mij niet bij te houden tempo de patiënt in orde had gemaakt stuurde hij het bed de kamer uit.

Toen we vervolgens op de gang stonden gaf snelheidsduivel Jan een flinke duw aan dat bed. “Gewoon laten rollen en sturen.”, zei hij. Of hij daarmee het bed bedoelde of mij weet ik nog steeds niet.

Botsing

Nadat ik naar de lift geklungeld was, botste ik nog even keihard tegen de zijkant van de lift aan, en natuurlijk bleek ik net een patiënt te hebben die wegens een slecht geheelde heup voor een röntgenfoto naar beneden moest. Ik bood mijn excuses aan en incasseerde tot mijn troost een schamele glimlach van de jonge patiënt.

Aan het eind van die dag liep ik met een blaar onder mijn rechtervoet terug naar de metro. Ik besloot dit keer te blijven zitten tot dat de metro stil zou staan en dacht nog even na over alles wat ik die dag beleefd had. Van geramde deurposten en balies tot norse verpleegkundigen en de vieze antislipvloer in de metro; ik zal ze nooit meer vergeten. En vanaf nu kon het alleen nog maar beter gaan...

Dit was aflevering 1 uit Noahs gastreeks. Binnenkort deel 2!

Gepubliceerd op 2 april 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Super leuk geschreven! Best grappig, ik ben ook 15, wil geneeskunde studeren na de middelbare school en ik heb laatst ook een snuffelstage (stage voor eén werkdag) in het ziekenhuis gelopen. En het klopt inderdaad dat niet iedereen een stageplek krijgt in het ziekenhuis.

8 jaar geleden

N.

N.

Hi Hilal! Bedankt voor het compliment en wat grappig dat we in die zin best wel op elkaar lijken. Knap dat je een stageplek hebt weten te bemachtigen! Sloot die dag een beetje aan bij je verwachtingen?

8 jaar geleden

L.

L.

Leuk geschreven. Hoe krijg je dat met school geregeld dat je elke vrijdag ochtend weg mag?

8 jaar geleden

N.

N.

Dankjewel Loeka! De meeste scholen houden van gemotiveerde en blije leerlingen en hebben daar ook baat bij, dus zijn ze vaak best bereidt dingen voor je te regelen. Ik mag van mijn school heel erg veel, maar daar lever ik uiteraard ook tegenprestaties voor. Zo kan ik aantonen dat ik mijn best doe voor school en werk ik mee aan voorlichtingsactiviteiten voor groep-8 kinderen en stel ik mij beschikbaar voor andere schoolactiviteiten. Voordat je aan het bureau van de (adjunct-)directeur zit moet je eerst wat secretaresses aan de kant beuken, maar waarschijnlijk heb je dan ook wat! Succes!

8 jaar geleden

S.

S.

Hahahahahha mijn eerste dag bij IJsselland ziekenhuis was precies hetzelfde. Ik moest toen ook met Jan de patiëntenvervoer doen en de verpleegkundigen deden alsof ik onzichtbaar was.

8 jaar geleden

S.

S.

Hey
Klopt het dat je dit minimaal 4 uur in de week en minimaal een jaar gaat doen (i.v.m. decentrale selectie voorwaarden) ? Ontvang je nog een bewijs ervoor ?

8 jaar geleden

N.

N.

Hi Sara! Toevallig dat jij ook stage hebt gelopen in het IIsselland ziekenhuis of dat nog steeds doet. Ik werk nu alweer bijna anderhalf jaar als stagiaire daar en draai in principe elke week een vier uur durende dienst. Soms neem ik een dienst van een collega over en soms neem ik een dag vrij. Het was eigenlijk nooit mijn bedoeling om daar zo lang te blijven, maar ik vind het werk en de collega's veel te leuk om er mee te stoppen. Mijn leidinggevende vult een formulier, van de universiteit van mijn voorkeur, in en dat formulier vormt mijn bewijs. Met een beetje geluk wilt hij ook nog een stukje over mij schrijven die ik aan mijn cv kan toevoegen... Wil jij toevallig ook geneeskunde studeren?

8 jaar geleden

J.

J.

hi ik ben Jasmin en ben 16 jaar.. en yass ik hou hiervan xD, ik wil later ook arts worden en omg ik kan niet wachten. Ook super leuk om jou ervaringen te lezen, want jammer genoeg werd ik afgewezen. Weet je ook al welke specialisatie je wil doen na geneeskunde? het klinkt heel cliche en alles (of toch niet na jou tekst) maar mij lijkt de specialisatie thorax chirurgie zoo leuk!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.