Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Huishoudboekjes van studenten

Huishoudboekjes van studenten

Als je straks op jezelf woont kun je zoveel koek, snoep, chips en drank kopen als je wilt. Dat klinkt superverleidelijk, maar je moet natuurlijk ook nog gewoon kunnen rondkomen elke maand. Hoe doen studenten dat? Wij vroegen vijf studenten om hun huishoudboekje: ze zetten op een rijtje hoeveel ze ongeveer per week uitgeven.

Max, 24 jaar, Arnhem
"Ik krijg geen stufi meer, omdat dit mijn tweede studie is. Van mijn moeder krijg ik 300 euro, vader 950 euro. Daarnaast maak ik soms transcripties voor een bedrijf waarmee ik geld verdien. Mijn besparingstip: goedkoop bier met een beetje citroensap smaakt toch nog lekker!"

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie van het bonnetje van Max.

Lisa, 20 jaar, Utrecht
"Goede besparingstip: ik vraag vaak subtiel aan vrienden of ze nog kleren hebben die ze niet meer dragen en hoef om die reden bijna nooit geld uit te geven aan kleding."

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie van het bonnetje van Lisa.

 

 

Dieuwke, 22 jaar, Enschede
"Meestal ben ik bij vrienden of op de academie en kopen we dus het drinken bij de supermarkt. Dat is wel wat goedkoper. Verder heb ik eigenlijk vooral 'gewone' kosten voor eten gemaakt. Normaal ga ik wel vaker met vrienden koffiedrinken of iets dergelijks, maar dat hangt heel erg af van hoe druk ik ben met werk."

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie van het bonnetje van Dieuwke.

Casper, 18 jaar, Amsterdam


"Ik doe altijd mijn boodschappen bij de Lidl, dat kan ik je echt aanraden. Het is een stuk goedkoper dan bij andere supermarkten en ze hebben er gewoon hele lekkere dingen."

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie van het bonnetje van Casper.

 

 

Fabienne, 18 jaar, Den Haag
"Mijn gouden tip is om vaak te eten met vrienden/andere studenten. Het is goedkoop, enorm gezellig en je leert nieuwe, makkelijke (en meestal gezonde) gerechten kennen.
Om te voorkomen dat de één telkens betaalt en de anderen gratis eten; hou je je uitgaven bij op wiebetaaltwat.nl, daar worden alle kosten verzameld en vervolgens verdeeld onder iedereen, zodat je allemaal hetzelfde bedrag betaalt."

Klik op de afbeelding voor een vergrote versie van het bonnetje van Fabienne.

Gepubliceerd op 8 maart 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.