Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tech in het weekend: Geocaching

Tech in het weekend: Geocaching

Het is weekend. Je verveelt je helemaal dood en huiswerk, daar denk je niet aan. Mocht je ook nog iets anders willen doen dan Netflixen of gamen, dan kan je gaan Geocachen.  Da's een speurtocht, maar dan met 2 miljoen verstopte voorwerpen en meer dan 15 miljoen mensen die eraan meedoen. Geloof me, het is echt best leuk!

Wat is het precies?
Iemand verstopt een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder eventueel een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) op een bijzondere plaats, meestal in de natuur. Met een GPS bepaalt diegene de coördinaten van de verstopplek, om ze daarna te delen via een geocaching-website of -app. Daarna kunnen anderen dan gaan zoeken.

Hoe dan?

Simpel: je begint met het aanmaken van een account, downloadt de app, logt in en voilá! Dan krijg je een kaartje voorgeschoteld. In jouw buurt zijn waarschijnlijk meer dan 10 geocaches, want er zijn er meer dan 2,5 miljoen (!) over de hele wereld. Een cache kan van alles zijn: van een fotorol-doosje tot een broodbakje.

Hoe vind ik er een?

Start de app, kies een geocache en druk op Start. Je krijgt dan een kaart met een rechte lijn naar het object, een soort van klein gek kompas en het aantal meters. Ik ga toch altijd liever voor het kompas, die zie je ook in de video. Het kompas laat je makkelijk zien waar je heen moet. Tip: probeer ergens een echt GPS-apparaat te fixen, die werkt vaak net iets beter dan je telefoon. (Mocht je het moeten doen met je telefoon en gaat je kompas helemaal spacen? Beweeg je telefoon even in een 8-vorm, maar dan horizontaal. Als dat allemaal werkt dan loop je richting het object.)

Gevonden!

Je opent het doosje of het voorwerp dat er ligt. Meestal zit er een klein logboekje bij. Zorg dat je een pen bij je hebt zodat je kunt markeren dat je er bent geweest, altijd leuk voor anderen. Soms zijn er ook Travelbugs, objecten met een code erop die vaak al over de hele wereld zijn geweest. Je kan ze volgen op de website van Geocaching.

Ik wil er ook een verstoppen

Dat kan. Je zorgt voor een klein doosje en je googelt of maakt zelf een logboekje. Dan verstopt je 'm ergens. Wees creatief. Bij mij om de hoek zit er een met een magneet aan de achterkant van een transformatorhuisje.

Trouwens, het viel me wel op dat als je een object wil zoeken met een hogere moeilijkheidsgraad dan 1,5 je een bedrag van 30 euro per jaar moet betalen. Ik vind dat er met de kleinere dingen al genoeg pret is, maar je kunt daar natuurlijk ook voor kiezen.

Succes!

Download: iOS | Android | Windows Phone

Gepubliceerd op 19 februari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.