Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De grote Scholieren.com festivalkalender 2015

De grote Scholieren.com festivalkalender 2015

Door Ivo

Nog héél even wachten en het festivalseizoen zal weer uit zijn voegen barsten. Het enige probleem: Er is zó enorm veel keus. Wordt het Lowlands of toch een gratis festival? Wij zochten een aantal van de vetste festivals van dit seizoen voor je uit: stuk voor stuk echte aanraders.

Mei 2015 (het prille begin van het seizoen)

5 mei
Bevrijdingsfestival / door heel Nederland - Op 4 mei staan we stil bij de vrijheid, 5 mei vieren we onze vrijheid. Traditiegetrouw vindt op die datum het Bevrijdingsfestival plaats. In Zwolle vind je de grootste van het land, maar je kunt ook een festival bezoeken in Vlissingen, Groningen, Haarlem, Utrecht, Den Haag, Wageningen en nog in veel meer plaatsen.

14 mei
Dauwpop / Hellendoorn - Op Hemelvaartsdag staat het festivalterrein in Hellendoorn (Overijssel) garant voor één groot feest. Onder meer Anouk, Kensington, Typhoon en Dotan gaan zorgen voor een onvergetelijk dagje.

22-25 mei
Smaakmarkt / Nijmegen - Eten! Zoals ze zelf zeggen: Het festival onder de markten. In Nijmegen vind je een enorme markt, maar ook muziek en heel veel meer. Entree is 3 euro, dus dat is best cheap.

Juni 2015 (de dagen worden langer, de festivals ook)

12-21 juni
Oerol Festival / Terschelling - Sinds 1981 een begrip in de festivalwereld: Oerol op Terschelling. Ieder jaar in juni verandert dit Waddeneiland tien dagen lang in een groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek.

12-14 juni
Pinkpop / Landgraaf - Zeg je festival, dan zeg je Pinkpop. Een van de grootste festivals van het land zorgt dit jaar weer voor genoeg vermaak. On stage zijn onder meer Robbie Williams, Pharrell Williams (geen familie) en Avicii.

28 juni
Parkpop / Den Haag - Al 35 jaar de trots van Den Haag: het gratis festival Parkpop. Zoals de naam al zegt: in het park. Op het grootste gratis muziekfestival van Nederland check je dit jaar onder meer Chef'Special, Paul Weller en Orange Skyline. More to be announced...

Juli 2015 (het festivalhoogtepunt)

15-19 juli
Dour Festival / Dour (België)
Die Belgen zijn zo gek nog niet. Net over de grens in België vind je het Dour Festival. Grote namen als DJ Fresh, Snoop Dogg en The Wombats bestijgen in juli het podium.

18-24 juli
De 4daagse feesten / Nijmegen - In Juli staat heel Nimma in het teken van de 4daagse, maar ook van de 4daagse feesten. Meer dan 2.750 artiesten treden verspreid over 27 podia op. Be there!

24-26 juli
Zwarte Cross / Lichtenvoorde - Een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel, dat is de Zwarte Cross. De samenkomst van deze ogenschijnlijk totaal verschillende werelden in de Achterhoek zorgt voor een wereldwijd (!) uniek feest.

Augustus 2015 (die laatste feesies nog even meepakken)

10-17 augustus
Sziget / Boedapest - Op het Obudai-eiland ('sziget' is Hongaars voor eiland) in Budapest vindt ieder jaar één van de grootste festivals ven Europa plaats. Niet alleen grote namen als Robbie Williams, Ellie Goulding en The Gaslight Anthem staan op het podium, maar ook wij Nederlanders zijn goed vertegenwoordigd. Een kleine greep: Martin Garrix, Kensington en Dotan.

20-22 augustus
Pukkelpop / Hasselt (België) - De Belgische tegenhanger van Lowlands begint één dagje eerder. En de line-up liegt er ook niet om: Linkin Park, Major Lazer, Mark Ronson en Bastille gaan er optreden.

21-23 augustus
Lowlands / Biddinghuizen - Het favoriete festival van ondergetekende. Drie dagen lang schud het Flevolandse Biddinghuizen op zijn grondvesten. Hier vind je veel alternatieve muziek, maar ook lezingen, comedy, film en theater. Super mega awesome!

Gepubliceerd op 1 mei 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

W.

W.

waar staat jera on air

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.