Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Scholieren geven hun school een voldoende

Scholieren geven hun school een voldoende

Door Simon

Een 7,2 is het rapportcijfer dat de gemiddelde scholier voor de gemiddelde school over heeft. Dat blijkt uit de LAKS-monitor waarvoor de scholierenorganisatie 60.000 leerlingen een vragenlijst liet invullen. Opvallend: de jonkies van 12 of jonger zijn enorm blij op school (8+), maar naarmate de leerling ouder wordt zakt dat cijfer gestaag.
Het LAKS maakt zich zorgen over het lage cijfer dat met name vmbo'ers en havo'ers aan hun school uitdelen. Vmbo'ers delen slechts een magere 6,6 uit aan hun school, keiharde onvoldoendes worden nergens uitgedeeld. Behalve over de hygiëne op de toiletten, slechts 30% (!) vindt die schoon genoeg. Dat bleek ook uit onze ergernissen-top10. Het LAKS gaat nu met dit rapport in handen naar scholen en politici om het onderwijs te verbeteren. Te beginnen met een schonere wc-bril.

Gepubliceerd op 8 april 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Bij ons zijn de wc's superschool! En dat zegt een derdeklasser. De prijzen van de kantine zijn iets minder, maar dat komt omdat het van een bedrijf is, en niet van de school. Ik zou minstens een 8 geven voor het Oostvaarders College

14 jaar geleden

K.

K.

Logisch dat de bruggers nog zo blij zijn: 't eerste half jaar kun je nog best dealen met die smerige wc's, maar na pak 'm beet 1000 schooldagen gaan die toch behoorlijk irriteren.

14 jaar geleden

S.

S.

haha wel grappig, ik geloof dat ik mijn school geen 7,2 geef, maar wel een voldoende. nouja als ze mij er ook eentje geven natuurlijk

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.