Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Slapend shinen bij College Tour

Slapend shinen bij College Tour

Door Mette

Zondag was ik op tv. Voor het eerst in mijn leven schitterde mijn fabuleuze gezicht voor de camera. De hele aflevering van College Tour was ik vol in beeld. Heel veel mensen konden mij zien schitteren, daar rechtsachter Remco Campert. Prachtig. Toch?

Nou, nee. Want wat bleek? Mijn mooie meisjeshoofd was niet zo heel erg mediageniek. Voor het oog van menig kijker was ik namelijk aan het vechten tegen mijn zogenoemde katerslaap terwijl presentator Twan Huys de Grote Schrijver interviewde. En dat bleef niet onbesproken: ik ging viral. 

Katerslaap

Het begon met een tweet van een journaliste van de Volkskrant, waar ik vrolijk om lachte.

Vervolgens verscheen er de volgende dag een heel hartelijk stukje over mij op de website van Lindanieuws. Niet dus. Ik werd omschreven als een ongeïnteresseerde studente die haar roes van een wild zaterdagavondje stappen aan het uitslapen was. Ik vond dat wel grappig, want: 

  1. Ik ben geen studente, ik ben een vijftienjarige scholier van het Utrechts Stedelijk Gymnasium.
  2. Het werd opgenomen op vrijdag, en hoewel ik niet wil zeggen dat ik volledig alcoholbestendig ben, ben ik zes dagen na het uitgaan toch meestal wel van de schrik bekomen.
  3. Ik sliep niet. Ik keek naar mijn schoen. Mijn grote teen boorde namelijk een gaatje door de bovenkant van mijn Vans.

"Ik zei het toch..."

In het begin kon ik er nog wel om lachen. Ik werd aangezien voor studente, er werd een bullshitverhaal over mij opgehangen en ik kreeg berichten van letterlijk iedereen die ik ken. Mijn oom plaatste nog een mooi gedicht voor me op Facebook, ik kreeg whatsappjes met 'Ik heb je wel gezien hoor...' en 'HAHAHAHAH METTE' en het was allemaal leuk en aardig. 

 










Maar op een gegeven moment vond ik het niet zo leuk meer. Er kwamen namelijk ook reacties van onbekenden als: 'Ik zei toch dat ze zat te slapen', 'Ik dacht al wat is mis met dat kind' en 'Had mij dat kaartje maar gegeven'.

Enerzijds zou dat weinig uit moeten maken: ik wist dat het niet waar was. Maar aan de andere kant was het gewoon zó oneerlijk! Want IK. SLIEP. NIET. Potverdorie. Sterker nog: ik vond het hartstikke leuk om bij College Tour te zijn.

En dat is precies hoe het tegenwoordig gaat. Niemand die bij mij checkte hoe 't écht zat. Iedereen die elkaar klakkeloos overschrijft, in de hoop een graantje mee te kunnen pikken van de hype. Het grootste deel van de uitzending zat ik heel normaal te kijken en te luisteren, maar dat is natuurlijk niet interessant. Dus laten we gewoon maar collectief doen alsof ik sliep. (niet waar, maar wel leuker)

Gepubliceerd op 10 maart 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Aah wat gemeen, tegenwoordig controleren ze ook niet eens of het verhaal wel klopt, ze willen alleen een mooi verhaal dat verkoopt. Trek het je er gewoon niks van aan.

9 jaar geleden

A.

A.

Dag Mette, dat je niet aan het slapen was kan iedereen zien die echt naar de video heeft gekeken. De reaguurders hebben dus niet alleen niet gecheckt, ze hebben ook nog eens een fantastisch interview gemist, met aan het eind een prachtig gezongen gedicht. Campert was echt ontroerd. En jij bent stoer dat je op deze manier naar buiten treedt. Welke vijftienjarige interesseert zich überhaupt voor literatuur. Toppie!

9 jaar geleden

M.

M.

Jou reactie ook op dat plaatje: Sssst, ik slaap.
Geniaal! XD

9 jaar geleden

M.

M.

Nou ik heb tenminste 1 site bezocht waar ze je hebben opgebeld: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/slaapmeisje-college-tour-ik-had-helemaal-geen-kater/

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.