Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De beste school staat in Zeeland

De beste school staat in Zeeland

Door Chris

Bij het Reyenaertcollege in Hulst kan de vlag weer uit. De middelbare school in Zeeland is volgens weekblad Elsevier de beste middelbare school van 2015. De afgelopen twee jaar gingen ze er ook al met de felbegeerde nummer #1-positie vandoor.

Elsevier doet al voor de veertiende keer onderzoek naar de kwaliteit van middelbare scholen. De belangrijkste vraag hierbij is: Op welke school leer je het meest?

Op het Reyenaertcollege dus. Zowel de havo- als de vwo-afdeling blinken volgens het weekblad uit als het gaat om prestaties. Ook op deze school blijven leerlingen voor de derde klas wel eens zitten. Maar het percentage scholieren dat zonder vertraging z'n diploma haalt is opvallend hoog. Ook halen havo- en vwo-leerlingen hoge cijfers voor het centraal examen. Dat het Reyenaertcollege alweer als beste school uit de bus komt, is een goed teken volgens Elsevier. De kwaliteit van het onderwijs is dus constant in orde.

Een dikke pluim is er ook voor het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Al acht jaar behoort deze school tot de besten van Nederland. Het Metameer in Boxmeer en het Kempenhorst College in Oirschot krijgen een eervolle vermelding voor een van hun vmbo-stromingen.

Mindere scores

Maar er zijn niet alleen maar winnaars. Zo scoort het Einstein Lyceum in Rotterdam heel wat minder goed. De resultaten van hun havisten en vwo-klantjes blijven achter bij de rest van de scholen. Dat is ook het geval met de vwo-afdeling van het Sint-Montfort College in Rotterdam.

Elsevier beoordeelt de scholen op prestaties: het percentage zittenblijvers in de onderbouw (rekening houdend met het advies van de basisschool), het percentage dat zonder zittenblijven een diploma haalt en het gemiddelde eindexamencijfer. Het verschil tussen het cijfer voor het centraal examen (CE) en de schoolexamens (SE) wordt ook meegeteld.

Kijken hoe jouw school 't doet? Klik dan hierrrr.
Lees hierrr hoe Elsevier tot deze resultaten is gekomen.

Gepubliceerd op 14 januari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.