Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waarom ik achter het net vis

Waarom ik achter het net vis

Door Oscar

Als fervent bezoeker van het uitgaansleven stuit ik op een eigenaardigheid. Elk weekend weer word ik geconfronteerd met dit maatschappelijke probleem. Waar ik ook kijk zie ik de mooiste meisjes,  vergezeld door de meest foute jongens.

Gehuld in een glimmende vuilniszak van het merk Nickelson (inclusief bontkraag) betreden deze kerels het speelveld van de discotheek, dat ook bekendstaat als het paringsconsulaat der jongvolwassenen. Een schreeuwend stuk plastic dat de oorlel doorboort, maakt het plaatje compleet. Om maar niet te spreken van reusachtige zegelringen, kletterende kettingen en andere asociale accessoires. Als groot liefhebber van vrouwelijk schoon gaat dit probleem mij erg aan het hart. Wat moeten zij in godsnaam met dit soort gasten?

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het probleem ook te maken heeft met mijn jaloezie. Het mislukken van de oogst op zaterdagavond doet een jongen pijn. Ik weiger mij aan te passen aan datgene wat ik zo verafschuw. Ja, Ik blijf bij mezelf, maar gezonde fatsoensnormen zijn vandaag de dag eerder een vloek dan een zegen, zo lijkt het. Het cliché dat vrouwen verstandig van aard zijn kan wat mij betreft dan ook linea recta de prullenbak in. Wijsheid komt blijkbaar toch echt met de jaren.

New Kids-imitaties

Begrijp mij niet verkeerd: ik ben wel degelijk ruimdenkend, althans dat probeer ik te zijn. Smaken verschillen, zo simpel is het. Maar wie kan mij vertellen waar de charme ligt in een schepsel wiens taalgebruik gespekt is met New Kids-imitaties en Marokkaanse termen? De enige reden die ik kan bedenken is dat dit de meest georganiseerde (tevens laatste) vorm van emancipatie is. De hersencellen van de omschreven types uit dit stuk zijn namelijk op één hand te tellen. De opleiding van de meesten reikt niet veel verder dan 2 jaar vmbo en 5 danslessen. Anno 2015 willen vrouwen carrière maken; misschien zijn hun vriendjes niets meer dan potentiële huismannen.

Waarom het paringsgedrag van sommige meisjes zo’n vreemde wending neemt weet ik niet. Ik hoop voor mijzelf - en daarmee voor alle andere welgemanierde jongens - dat het hier een fase betreft, iets wat overwaait. Zo niet, jammer. Er zijn gelukkig genoeg andere vissen in de zee. Weliswaar modellen in een andere prijsklasse, maar toch.

Tot slot wil ik de vrouwelijke lezers nog iets meegeven. Wanneer jij jezelf tot eigen schaamte herkent in dit stuk is dat een positief iets. Het is nog niet te laat namelijk. Wij jongens van de goede orde hebben begrip voor fouten. Het beste paard struikelt ook weleens.

Gepubliceerd op 19 januari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Hahahahaha is dit een grapje?

9 jaar geleden

J.

J.

nee, wat denken jij?

9 jaar geleden

M.

M.

Wat een slap gelul dit.

9 jaar geleden

D.

D.

Jonge vrouwen vallen meer voor bad boys, want ze zijn spannend. Pas later gaan ze de rustige man waarderen. Dat is een soort van standaard formule (er zijn ook vele uitzonderingen.)
Je kunt ook kijken naar waar je uitgaat. Ik geef toe, ik ben student, maar ik ga dan ook eigenlijk alleen uit op plekken waar vooral andere studenten zijn.

9 jaar geleden

I.

I.

Helemaal gelijk jongen al die rare ik neuk alle sletten doe alsof ik Marrokaan ben guys moeten echt weg

9 jaar geleden

M.

M.

Hahaha fantastisch geschreven, of ik mooi ben weet ik niet, maar ik ben in elk geval een meisje dat niet op zulke types valt maar op de muzikale sukkeltjes die dan weer achter de mooiste, volgeplamuurde meisjes aanlopen:'), dus het is een beetje een wederzijds probleem.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.