Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

5 tips tegen je jetlag

5 tips tegen je jetlag

Door Ivo

Vakantie! De periode waarin je soms lekker weggaat, andere keren lekker thuisblijft, maar waarin je vooral je vrienden veel appt of belt. Dit laatste is niet zo makkelijk als je aan de andere kant van de wereld bent. Dan heb je ineens te maken met tijdzones en moet je rekening houden met mensen die slapen terwijl jij wakker bent en andersom. Hierbij vijf tips hoe je het snelst went aan je nieuwe tijdzone!

Tip 1: Zet die klok al goed zodra je vertrekt

Je nieuwe ritme begint natuurlijk op het moment dat je vertrekt. Of dit nou per auto, boot of vliegtuig is; dit is het moment waarop je je ritme kunt aanpassen op de plaats van bestemming. Open dus je telefoon en zet de tijd om naar de lokale tijd van je vakantieadres. Zo wen je vast aan het vakantieritme. 

Tip 2: Blijf wakker, of ga juist slapen

Eenmaal aangekomen op je bestemming heb je vaak de neiging om meteen naar je bed te rennen, maar dan is tip 1 meteen mislukt. Mocht het nog in de middag zijn: Blijf lekker wakker, drink teveel frisdrank en ga pas slapen op een tijd waarop je normaal ook zou gaan slapen.

Tip 3: Laat je leven even achter je

Eenmaal aangekomen op het strand of op de piste is het tijd voor pure ontspanning, laat al je vrienden in Nederland even achter je en zet je telefoon op niet storen. Zo voorkom je ook dat je midden in de nacht ineens wakker gebeld word door die ene goede vriend die je altijd op zaterdagavond belt en daarnaast kom je zo ook even helemaal tot rust! Ook voel je hierdoor niet de drang om alles tijdens de vakantie al op social media te posten. Doe dat gewoon lekker op de terugweg. Dan kun je alle leuke momenten herbeleven en krijg je ook nog eens schattige comments op facebook van die ene tante die je nooit ziet!

Tip 4: Als je toch niet in slaap komt...

Mocht het toch niet lukken om te slapen, pak dan eens een boek! Wel een papieren boek, want een scherm is niet heel bevorderlijk.. Lezen zorgt ervoor dat je moe wordt en je vanzelf lekker gaat slapen. Wat ook kan helpen, is om een Spotify-playlist op te zetten. Zo kan je lekker naar rustige muziek luisteren en je hoofd even uitzetten zodat je vanzelf wegdroomt over je vakantiebestemming en crush.

Tip 5: Fuck je slaap, geniet!

Als allerlaatste tip wil ik zeggen, vergeet al de tips die ik je net heb verteld. Doe gewoon waar je zin in hebt, geniet van je vakantie, ontdek je omgeving en laat die slaap maar even zitten! Die kan je later ook nog wel inhalen! Fijne vakantie!

Gepubliceerd op 20 maart 2019
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.