Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een jaartje later aan boord

Een jaartje later aan boord

Door Joca

Een half jaar heb ik mij ingezet om dit schooljaar mee te varen met School at Sea. Dat is een organisatie die leerlingen de mogelijkheid geeft naar de Caraïben te zeilen en terug.  Helaas waren er te weinig aanmeldingen voor twee schepen en kreeg ik tijdens de zomervakantie te horen dat ik was uitgeloot.

Mirthe van Dijk (15 jaar, 4 vwo) blogde in juni over de voorbereidingen op haar reis met School at Sea. Hoe is het afgelopen? Lees en leer!

Dat nieuws kwam hard aan. Toen ik terug kwam van mijn ietwat onrustige vakantie in Frankrijk, hebben mijn vader en ik gebeld met Monique, de oprichtster van School at Sea. We bespraken hoe en waarom er geloot was en of ik alsnog een jaar later mee kon gaan. Dat kon!

Overleggen

Aangezien ik nu in de vijfde wil deelnemen in plaats van in de vierde, brengt dat wel extra problemen met zich mee. Of ik mee mag met School at Sea moet nog overlegd worden met de leraren. Wel is er al ter sprake gekomen of ik een presentatie wil geven voor de leraren om ze te inspireren als ik terug kom. Dat lijkt me erg leuk.

Om het geld inzamelen weer op gang te krijgen ben ik afgelopen zondag naar de derde fondswerftraining gegaan. Ik heb de hele training al doorlopen toen ik vorig schooljaar mee wilde, dus ging ik alleen naar de laatste om mijn nieuwe coach te ontmoeten. Elke coach neemt drie of vier leerlingen onder zijn hoede en begeleidt ze door het leerproces heen.

Folders lopen

Elke week nemen we contact met elkaar op en bespreken we wat ik heb gedaan afgelopen week en wat ik wil doen aankomende week. Ik ben erg blij met mijn coach, omdat zij mij helpt om nieuwe dingen te ondernemen. 

Nu kan ik nog een jaartje extra doorgaan met folders lopen, oppassen, sponsors werven en blogs schrijven op mijn site Mirtheopzee.nl. Ik ben altijd blij met tips en ideeën, dus mail me gerust.

Ondertussen is de ‘klas’ van School at Sea 2014/2015 zonder mij vertrokken. Op mijn tijdlijn op Facebook komen nu verhalen over dolfijnen naast de boot en schitterende foto’s te staan. Wel jammer dat ik nu niet aan boord zit, maar aan de andere kant motiveert het wel. Ik heb nu nog meer zin om aan boord te gaan en het hele avontuur te beleven. 

Gepubliceerd op 1 december 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Volgens mij is mirthe 15 jaartjes jong

9 jaar geleden

Joca

Joca

Goed gezien! Het is aangepast.

9 jaar geleden

A.

A.

Dat is super balen. Ik ben zelf afgelopen jaar als 5vwo'er met een vergelijkbaar project mee geweest en weet hoe geweldig het is. Hopelijk kom alles goed en mag je volgend jaar mee.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.