Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oudertypes: de opvoedgoeroe

Oudertypes: de opvoedgoeroe

Door Joca

"Slechte dag op school gehad? - Ja, dat dacht ik al. Ik kon het zien aan je rode wangen. Die zijn een teken van problemen volgens het Handboek voor Moderne Ouders. Dus, heb je mij nog iets te vertellen?"

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Joca over de allergekste oudertypes. Deze keer: de opvoedgoeroe. Meer oudertypes vind je in het archief.

"Nou weet ik door een artikel uit de J/M Ouders dat pubers vaak probleempjes verbergen. Maar hé, dat hoef je echt niet te doen voor je moeder hoor. Zie mij gewoon als een goede vriendin, dat was in ieder geval een opvoedtip die in de Ouders van Nu stond. Nee, natuurlijk is het niet awkward. Een beetje kletsen is juist gezellig!

Tja, die moeilijkheden dus. Heb je gespijbeld? - Ah nee, nou dat is mooi. Dan is het vast een laag cijfer voor je proefwerk? - Oh, een drugsverslaving dan? Loverboys? Ik las in de mammarubriek van de LINDA dat die problemen steeds vaker voorkomen. Je hoeft je er echt niet voor te schamen!

Mmm, ik zie aan je blik dat je de waarheid spreekt. Handig hoor, dat heb ik geleerd uit het Enige Echte Eerlijke Puberhandboek. Toch voel ik dat iets je dwars zit. - Hoe ik dat weet? Oh, niet uit een boekje hoor. Dat is gewoon moederlijke intuïtie.

Alle schoolgerelateerde moeilijkheden heb ik al gehad. Is het dan een ander puberkwaaltje? Groeipijnen zijn heel normaal. Die rondgierende hormonen in je lijfje kunnen ook gekke dingen doen, haha. Oh, dat vind jij iets minder grappig zie ik. Het is de waarheid hoor. Daar kan ik helaas ook niets aan veranderen.

Eens denken waar je dan last van hebt. Ik pak even een opvoedboek erbij. - Ja, natuurlijk weet ik dat Gezond Slank met Dr. Frank een dieetboek is. Toch heeft die man ook heel verstandige dingen te zeggen over opvoeden. 

Gevonden! Ben je soms verliefd? - Tja, daar kan ik je moeilijk mee helpen hoor. Ik heb het boek over puberliefde nog niet uitgelezen."

Gepubliceerd op 1 december 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

deze moeder is de weg kwijt

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.