Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oudertypes: de politicus

Oudertypes: de politicus

Door Joca

"Kan ik je even kort spreken? Heel kort maar hoor, want ik moet vanavond nog naar de vergaderingen van de Oudervereniging, de Medezeggenschapsraad en het genootschap van mediatheekouders. Druk, druk, druk!"

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Joca over de allergekste oudertypes. Deze keer: de politicus. Meer oudertypes vind je in het archief.

"Ik vind dat je mijn voorbeeld eens zou moet volgen. Je hebt er baat bij om wat actiever te worden op school. - Nee, niet op het gebied van je huiswerk. Daar heb je echt niks aan in de toekomst. Ik bedoel dat je eens in een bestuur moet gaan. Het is tijd om de macht te grijpen!

Kijk maar eens naar mij: als voorzitter van de Oudervereniging, penningmeester van de Medezeggenschapsraad en lid van tientallen commissies heb ik toch behoorlijk wat te zeggen op school. De rector kan mij niet negeren als hij nieuwe plannen heeft. Dat wil jij toch ook in de toekomst?

Natuurlijk kost dit allemaal wel wat tijd. Dossiers doorlezen, notulen schrijven en lobbyen is nou eenmaal niet in vijf minuten te doen. Maar dat is het allemaal waard. Alles voor het algemeen belang! En had ik al gezegd hoe machtig ik ben? Dat gun ik jou ook.

Daarom heb ik je alvast ingeschreven als klassenvertegenwoordiger. Dat staat later echt goed op je CV, hoor. En aangezien je je vrije tijd toch verdoet op die bliepbliep apparaten, heb ik je ook maar aangemeld als voorzitter van de feestcommissie. Dan doe je tenminste wat nuttigs met je vrije tijd.

Straks heb je net zo weinig vrije tijd als ik, maar dat heb ik slim opgelost! Je kunt nog steeds quality-time met mij doorbrengen: vanaf volgende week ben je leerling-lid van de Medezeggenschapsraad en dan kunnen we gezellig samen overleggen en vergaderstukken lezen, geweldig toch? En verder kun je mij altijd spreken in de mediatheek en tijdens lunchtijd in het kantoor van de rector.

Had ik ook al gezegd dat ik met je meega op schoolreis? - Nee, natuurlijk blijf ik niet thuis. Ik ben de voorzitter van de schoolreiscommissie! De leraren kunnen gewoon niet zonder mij.  En we kunnen het dan ook eens hebben over je studie. Is politicologie niet wat voor jou, of bestuurskunde dan? Ik heb je namelijk alvast ingeschreven voor wat meeloopdagen..."

Gepubliceerd op 6 oktober 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

ooh wauw deze man heeft geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen leven meeeeer. zucht

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.