Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ilse de Lange in vmbo-examen muziek

Ilse de Lange in vmbo-examen muziek

Door Joca

De vmbo-leerlingen met muziek kregen vanochtend een examen met een prima soundtrack voorgeschoteld. Ze moesten onder andere vragen beantwoorden over muziek van Bruce Springsteen en Ilse de Lange.

Bij het examen krijg je muziekfragmenten te horen die je moet analyseren, vertelt scholier Lisa van Vorstenbosch. "Je moet bijvoorbeeld vertellen op welke tel de artiesten beginnen, of welke instrumenten je hoort." Dat ging Lisa goed af. "Ik ben goed in muziek en ik doe er ook veel mee."

Winter of Love

"Ik ben niet zo goed in het vak, maar dit examen ging redelijk", vertelt vmbo'er Melissa Fairchild. Ze vond sommige vragen moeilijk, omdat ze daarin technische termen moest noemen. De muziekkeuze vond ze erg leuk. "Ilse de Lange zat erin, met Winter of Love. Erg leuk, want ik ben fan van country."

"Het noemen van die termen ging top!", aldus scholier Jeanine Brinkman. Ze vond het examen vrij makkelijk en was binnen een uur al klaar. Ook examenkandidaat Lorena Luijkenaar is blij met hoe het examen is gegaan. "Je moest wel veel begrippen toepassen en ook goed de speelwijzes van instrumenten kennen." 

Actueel

"Het kan bijna niet actueler na het Songfestival", zegt muziekdocent Frank Kaman over de opgave met Ilse de Lange. "Het was een leuk examen met bijvoorbeeld Bruce Springsteen en een mooie symfonie van Alfred Reed. Ook was de toets prima te maken. Ik zag dat de meeste leerlingen ruim voor de eindtijd al klaar waren."

Opvallend vond de musicus dat er soms voor het niveau lastige begrippen in het examen zaten. "Een term als articulatie is bijvoorbeeld niet uitgebreid behandeld in de lesboeken."

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 22 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.