Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schoolvolk: de examensecretaris

Schoolvolk: de examensecretaris

Door Joca

"Knotsgek word ik van al die zenuwachtige scholieren. Gelukkig kan ik hier in de examenkluis uitrusten. Elke ochtend doe ik de deur vanbinnen op slot en drink ik hier een kopje koffie. Ondertussen check ik of alle examens er nog liggen. Heb jij toevallig biologie gezien?"

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse poetsvrouw en de verlegen afdelingsleider, deze keer de examensecretaris die gek wordt van al die zenuwachtige examenkandidaten. Meer Schoolvolk vind je in het archief!

"Het hele jaar kan ik lekker rustig aan de slag met het in elkaar draaien van roostertjes voor schoolexamenweken en het uitdelen van PTA-boekjes die niemand echt goed leest. Alleen tijdens de eindexamens lopen ze de deur bij mij plat. Die tere scholierenzieltjes slaan in deze tijd op tilt bij zo'n beetje alles. Ze vragen of knuffels de aula in mogen, of je onesies mag dragen en welke rare programmaatjes op hun rekenmachine zijn toegestaan. Kunnen ze niet gewoon het examenregelement lezen? Die heb ik ze drie jaar geleden gegeven! 

Even tussendoor, heb je biologie echt niet ergens in deze kluis zien liggen? Ook niet tussen de examens van een ander vak? - Nee, die gaatjes in de plastic verpakking van Frans zijn normaal. Er wonen muizen in deze kluis. Vorig jaar hebben ze alle blaadjes van wiskunde aangevreten. Dat leverde geen problemen op hoor, er was alleen een toetsopgave opgegeten bij sommige examenkandidaten.Terwijl de surveillant hun paniekaanval probeerde te stoppen, had ik mooi de tijd om het ontbrekende gedeelte te kopiëren en uit te delen. 

Goed, waar was ik ook alweer. Oja, die koters bellen me midden in de nacht op. Dan moet ik slaapdronken antwoord geven op de vraag wat er gebeurt als je blaadje vol is geschreven en er geen nieuw papier is. En daags na de examens trekken ze allemaal weer aan mijn jasje: "Is de normering al bekend, meneer? Ben ik geslaagd?" Kom op zeg, ik ben geen waarzegger. Ik moet net als de leerlingen gewoon wachten op examenblad.nl.

Ach ja, dat zijn mijn kleine ergernissen. Verder hou ik als examensecretaris mijn hoofd gewoon koel. Zolang er geen leerlingen flauwvallen, vind ik het eigenlijk wel prima. Alles komt vanzelf wel goed, hoop ik. Biologie trouwens al gezien? Echt niet? Oh oh..."

Gepubliceerd op 15 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.