Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schoolvolk: de gierige financieel administrator

Schoolvolk: de gierige financieel administrator

Door Bram

"Dit geloof je toch niet? Dit is toch veruit absurd? Er is gewoon voor honderdvijftig euro aan nieuwe mediatheekboeken aangeschaft. Honderdvijftig euro, dat kunnen we dus echt niet opbrengen, het is per slot van rekening crisis!"

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse poetsvrouw en de verlegen afdelingsleider, deze keer de financieel administrator die liever geen cent meer uitgeeft. Meer Schoolvolk vind je in het archief!

"Hoe wil je nou aan mij gaan verklaren dat we honderdvijftig euro gaan uitgeven aan wat leesvoer? Geld moet rollen, zeg je? Onzin! Geld rolt toch wel, dat doen andere consumenten al; daar hoeven wij niet meer aan mee te doen. Geld is geld, wij gaan gewoon zorgen dat we deze crisis zonder kleerscheuren doorkomen.

Dit is dus precies waarom ik nu geen economie meer geef. Daar werden allerlei rare theorieën aan de leerlingen voorgelegd, over dat geld uitgegeven moet blijven worden om de economie op gang te brengen. Op zich prima hoor, maar ik wil die kinderen dan wel meegeven dat ze daar zelf niet per se aan mee hoeven te doen. Als iedereen z'n geld al uitgeeft, waarom zou jij dat dan ook doen? Beter word je er niet van.

Ja, oké, misschien is dat wel een soort van meeliftersgedrag. Maar daar is ook niet altijd iets mis mee. Profiteren is datgene wat ik graag doe, daar kom ik gewoon voor uit. En daarom is het dus onzinnig om nu die boeken aan te schaffen. De tekst zal ook wel op internet te vinden zijn, toch? Gewoon printen, dan ben je goedkoper uit.

Wacht, dat neem ik terug. Er wordt op deze school al veel te veel geprint. Elke keer wordt er weer onzin uitgedraaid. Kunnen we geen regels stellen waarbij leerlingen zelf hun spullen printen, thuis achter de computer? Wacht, dat ga ik even noteren. In mijn telefoon natuurlijk, want papier kost toch ook weer wat. Het is crisis, niet vergeten!

Maar jongens, ik regel dit wel met de mediathecaresse, dan kunnen jullie weer iets gaan doen. Houd me vooral niet te lang bezig, het is per slot van rekening crisis en tijd is geld. Fijne dag nog!"

 

Gepubliceerd op 11 juni 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.