Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

App: quizjes over honderden onderwerpen

App: quizjes over honderden onderwerpen

Door Pim

Leren vindt iedereen stom, maar voor de lol vragen beantwoorden over van alles en nog wat is een trend. Een tijdje geleden was iedereen nog in de ban van De Slimste Mens, nu speelt iedereen in de pauze QuizUp. Het bijzonder aan deze quiz-app? De overvloed aan onderwerpen. 

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken onze bloggers een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Exotische onderwerpen

Het bijzonder aan QuizUp is dat je niet tevreden hoeft te zijn met de standaard onderwerpen die je in de meeste andere quiz-apps kan kiezen. QuizUp houdt het niet bij suffe onderwerpen als 'aardrijkskunde' en 'spellen', maar heeft zo'n 350 (!) onderwerpen om uit te kiezen.

Je kunt vrienden net zo goed uitdagen voor een Harry Potter- als voor een Eminem-, Vogel-, Etens-, LEGO-, Britse Geschiedenis-, Mandela-, Pokémon- of Reclame-quiz. Er worden voortdurend onderwerpen toegevoegd, waardoor je zomaar kan worden uitgedaagd om je kennis te testen op exotische gebieden als ... sumoworstelen .

Spelen tegen vrienden

Als je de app start ben je in no time aan 't spelen: je kiest een onderwerp en kan kiezen voor een random tegenstander of om te spelen tegen een vriend. Log je in met Facebook dan kun je meteen een van je Facebookvrienden uitdagen, lekker makkelijk. 

Vervolgens krijg je zo'n vijf à zes meerkeuzevragen over het onderwerp. Met twee kleurige scorebalkjes aan beide kanten van het scherm zie je hoe je ervoor staat. De laatste vraag telt altijd dubbel en ook tijd speelt een rol: hoe sneller je antwoord geeft, hoe meer punten je krijgt

Taartdiagram

Na afloop van elk potje kun je in een uitgebreid overzicht bekijken hoe je 't hebt gedaan. De makers van de app hebben zich hier echt uitgesloofd: je ziet grafieken voor hoeveel punten je per vraag hebt gekregen en een taartdiagram met hoeveel punten je nog moet tot aan het volgende level. 

Verder valt er, mocht je daar behoefte aan hebben, over elke quiz te discussiëren op de uitgebreide forums. En de echte fanatici kunnen ook checken waar ze op dit moment staan op de wereldwijde ladder qua punten. 

QuizUp is een leuk spelletje voor tijdens een saaie pauze. Door de enorme hoeveelheid onderwerpen is er voor ieder wel wat wils en omdat potjes nooit langer dan een paar minuten duren kan je de app makkelijk tussendoor gebruiken. Het blijft raar dat we nooit zin hebben om te leren, maar quizzen elke keer weer leuk vinden. Maar ach, zo leer je nog

Gespot in: Amsterdam
Download iOS: gratis 
Download Android: coming soon.

Gepubliceerd op 19 februari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

Zet anders gelijk bovenaan het artikel of het ook voor Android te verkrijgen is.. Ik raak elke keer enthousiast over een app en dan is hij er nog niet in de Playstore..

10 jaar geleden

T.

T.

Ik ben het met R eens.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.