Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tofik Dibi (GroenLinks) chat ook op Scholieren.com

Tofik Dibi (GroenLinks) chat ook op Scholieren.com

Door Simon

Tofik Dibi (de derde op de kieslijst van GroenLinks) komt óók chatten op Scholieren.com! En wel maandag 7 juni van 17:00 uur tot 18:00 uur. De jonge politicus gaat over jongeren en onderwijs en pleit voor het verlagen van het stemrecht naar 16 jaar. Alle reden om hem eens aan de tand te voelen over zijn politieke standpunten, of hij zelf een brave leerling was vroeger en of Femke Halsema hem wel 's op zn kop heeft gegeven.
Bang dat je 't vergeet? Je kan je aanmelden voor onze herinneringsmail. Daarmee is Tofik de tweede politicus die...

..in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen naar Scholieren.com surft. Ook Hero Brinkman, van de veel conservatievere PVV, chat binnenkort met jullie.
En daarmee komt de politieke balans in de chatbox weer aardig in het midden uit. Zoals je in bovenstaand screenshot genomen van Kieskompas kan zien, zijn GroenLinks en PVV zo'n beetje elkaars tegenpolen. De PVV is één van de meest conservatieve partijen, terwijl GroenLinks bekend staat als uiterst progressief. Laatst bleek ook weer uit onderzoek van Netwerk dat veel jongeren PVV stemmen, en ook onder scholieren doet de PVV het beter dan GroenLinks.

Benieuwd wat jij zou stemmen? Doe de test bij Stemwijzer of bij Kieskompas. Welke vraag zou jij aan Tofik of Hero stellen?

Gepubliceerd op 31 mei 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

zorg dat wilders verliest
thalla

13 jaar geleden

P.

P.

hup geertwilders

13 jaar geleden

M.

M.

Zie je wel, PVV is helemaal niet extreem rechts! Wel fijn trouwens dat ze hier in de poll bovenaan staan.

13 jaar geleden

J.

J.

Hoi ,
Ik vind je partij opzicht wel goed hoor..
maar waarom wilden je niet iets als de partij van de vrede ofzo? waarom van de natuur?

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.