Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Versier je leraar in 7 stappen

Versier je leraar in 7 stappen

Een leraar die het met z'n leerling doet: het lijkt een taboe maar is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Kijk jij ook regelmatig verlekkerd naar die grijze god (m/v) voor de klas? Wil jij ook zo'n hippe leraar-leerlingrelatie? Speciaal voor jou een 7-stappenplan. 

Stap 1: hang de ideale leerling uit

Toon interesse in zijn/haar vak. Ga vooraan zitten, zodat je af en toe een één-op-één-gesprekje kunt hebben. Maar wees terughoudend: begin nog niet over jouw privéleven, maar hou het bij het vak.

Toon wel interesse in veel meer dan wat er in het boek staat. Jij wilt niet alleen het antwoord op som 43c, maar ook de superspannende geschiedenis van de ontdekking van die fijne cosinus leren. Want wat zou de wereld zijn zonder de kennis van hem en zijn medevakdocenten? Maak dat vooral lekker duidelijk.

Stap 2: sta aan zijn kant

Help hem/haar een beetje in de klas. De klas rustig houden, dingen kopiëren, toetsen uitdelen. Dat maakt dat je leraar anders tegen jou aankijkt dan tegen de rest van de klas. Je wordt minder onuitstaanbare puber en meer mens, en dat kan best handig zijn. 

Stap 3: tutoyeer

Vraag je docent of je 'je' mag zeggen in plaats van u. Zo lijkt het leeftijdsverschil minder groot. En "ik vind je stiekem al een tijdje best wel leuk" klinkt een stuk beter dan "Ik vind u stiekem al een tijdje best wel leuk". Alsof je het tegen je opa hebt.

Stap 4: verklein de lichaamsafstand

Vraag iets als hij/zij door de klas loopt. Dan moet de leraar wel over je tafeltje komen hangen zodat je diens ontzettend sexy koffie-en-rook-lerarenadem bijna kunt proeven. Je mag de lesstof best een tijdje niet begrijpen, zodat je nog iets langer naar die twee mooie gerimpelde volwassenenhanden kunt kijken. Ga er alleen niet te lang mee door, want dat wordt zelfs voor de beste leraar irritant. Probeer de juiste balans te vinden, en voor wie weet kun je die koffie-en-rook-lerarensmaak binnenkort eens écht een keer proeven.

Stap 5: Complimenteer

Geef je crush af en toe een complimentje. Begin met een pluim over de manier van lesgeven. Na een tijdje mag je hem ook complimentjes gaan geven over bijvoorbeeld zijn of haar zwoele stem. Ook lieve woordjes over die hippe sandalen met witte sportsokken dan wel die oranje jurk met groene stippen doen het altijd goed. Vind je dat eng? Even doorzetten. De leraarliefde van je leven is binnen handbereik!

Stap 6: plan een toevallige ontmoeting

Zoek uit wat je docent doet in het weekend. Dat is totaal niet stalky hoor. Dat is gewoon vechten voor de liefde. Dat is juist hartstikke mooi.

Kom hem per ongeluk tegen en dan ook nog op het moment dat je fiets, uhm, 'gestolen' is zodat je een lift nodig hebt. Hij zal je gegarandeerd zijn bagagedrager of bijrijderstoel aanbieden. Maak gebruik van dat zalige moment. Zorg dat je elkaar beter leert kennen. Zo komt hij/zij erachter dat jullie officieel misschien maar 30 jaar schelen en dat jullie mentaal bijna helemaal op één lijn zitten.

Stap 7: zoen!

Alle voorgaande stappen doorlopen en nog steeds smoorverliefd op de gedrochtelijke grijsaard die je vader of moeder zou kunnen zijn? Oké. Maar dan is het tijd om te zoenen. Gewoon midden in de gang of in de klas. Want YOLO, you only live once. Succes en sterkte. 

Scholieren.com is niet aansprakelijk voor fysieke en/of mentale schade naar aanleiding van dit stappenplan. Eventuele geboortekaartjes kunnen over 9 maanden echter naar ons hoofdkantoor in Utrecht. 

Gepubliceerd op 19 november 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

N.

N.

ik zouw echt niet op me leraar verlieft kunnen zijn

11 jaar geleden

J.

J.

Wtf dit is echt raar

11 jaar geleden

A.

A.

Heel leuk stukje!

11 jaar geleden

B.

B.

Hee Evalinde! Groetjes uit Mexico! Ik wilde eigenlijk een kaartje sturen maar mijn schat van een scheikundeleraar zegt dat hij mijn portemonnee en ID is kwijtgeraakt... balen he? Maar ik ben je voor eeuwig dankbaar voor je tips, ik zal ons kind naar je vernoemen ;-)

11 jaar geleden

F.

F.

Weer een erg leuke blog!
Hier kan ik nu om lachen!

11 jaar geleden

K.

K.

En toen werd je docent ontslagen van school en kan nooit meer zijn vak uitoefenen...

11 jaar geleden

A.

A.

Hahaha geniaal! Degene die dat heeft bedacht is echt een topper!

11 jaar geleden

I.

I.

Omg, echt super! Kdacht dus dat ze da hier op scholieren juist zouden afraden. Chappeau hoor aan de schrijver!

11 jaar geleden

N.

N.

Wat een raar stukje..

11 jaar geleden

A.

A.

Oh ha, nu denk ik dat mijn leerlingen wat met me willen. Tot aan stap 6 beleef ik dit fijne gedrag dagelijks.

11 jaar geleden

J.

J.

hahhahahah, mooi dit! Een compliment voor de schrijver!

11 jaar geleden

E.

E.

ge-wel-dig. beste artikel dat ik ooit heb gelezen.

11 jaar geleden

K.

K.

Ik heb mijn leraar toch op een hele andere manier gefixt...

10 jaar geleden

E.

E.

hoe heb je het dan geregeld ? Ik heb een poolse leerkracht die altijd zo een beetje open aangekleed is enz..

10 jaar geleden

S.

S.

Ik ben ook op mijn lerares alleen ik heb al 5 stappen al voltooit en ze laat me ook alle klusjes doen dus volledig vertrouwde (toch) alleen het schooljaar is voorbij moet ik naar de middelbare school maar hoe kom ik dan van deze liefde af?? Of van dat niet

10 jaar geleden

Y.

Y.

Haha erg grappig die afknappers hier en daar tussendoor. Geweldig leesplezier maar niet om uit te voeren! ten minste.. Als je je diploma wilt halen in plaats van een aantekening opweg naar je eerste strafblad ^^

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.