Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pas op voor axolotls

Pas op voor axolotls

Door Lotte

Het gebeurde twee jaar terug. Ik liep in de dierentuin, nietsvermoedend en kauwgom kauwend door het zeedierenverblijf. Niks bijzonders. Tot ik plots een klein patrijspoortje zag. Ik knielde erbij neer, drukte mijn neus tegen het glas en keek recht in zijn ogen. De ogen van een axolotl. Ik was op slag verliefd.

Voor alle arme onwetenden: de axolotl is een topbeestje. Ook wel de Mexicaanse wandelvis genoemd. Kijk dan naar ze: hun happy smile, schattige vingertjes en hipsterkapsel. Ze lijken nog het meest op een Pokémon, maar het coole is dat ze echt bestaan. Ze zwemmen voornamelijk rond in Mexico, maar voor vier euro koop je er al één op eBay. Axolotls staan ook wel bekend als de Peter Pan-diertjes, omdat ze altijd in hun babystaat blijven en nooit opgroeien.

Axolotl-imitatie-move

Zoals ik al zei, ik werd gék op Axolotls. Plakte plaatjes van ze in mijn agenda, bekeek filmpjes op YouTube en bedacht de axolotl-imitatie-move: handen met gespreide vingers achter je hoofd, creepy glimlach. Ach. Het waren mooie tijden.

Dat alles duurde tot een paar dagen geleden. Ik was op weg naar mijn geschiedenisles toen een paar medescholieren naar me toe kwamen. "Lotte!" riepen ze opgewekt. "Er staat zo'n beest dat jij zo leuk vindt bij biologie, een euh, axo... axolo..." "EEN AXOLOTL!" gilde ik. Ik liet mijn boeken uit mijn handen vallen en rende naar het biologielokaal.

Niks geen happy smile

Wat ik daar aantrof, zal ik van m'n leven nooit vergeten. Daar, pontificaal midden op het bureau van de leraar, stond een grote glazen pot. Daarin zat een dik, paarsig beest. Korte stompjes haar, worstenvingers. Maar bovenal niks geen happy smile. De mondhoeken van deze axolotl hingen loodrecht naar beneden. Hij keek zowaar kwaadaardig. "Nee..." fluisterde ik, terwijl ik langzaam achteruit strompelde. Dit kon niet waar zijn.

En toen vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Ik had ze door. 

Axolotls lijken wel zo lief en schattig, maar dat zijn ze niet. Ze doen alsof. Ze zetten hun poeperige glimlachje op zodat de mensheid denkt: "Ach gossie! Die doen geen vlieg kwaad!". En als we even niet kijken, betrekt hun gezicht weer en lachen ze kwaadaardig.

Foto: AJC1, Flickr, CC-BY

Uit op de wereld

Waarom, hoor ik je vragen? Waarom doen ze zo? Dat is simpel. axolotls zijn uit op de wereld. Zonder dat wij het merken verdubbelen ze zich, en de verdubbelingen verdubbelen zich weer, en die verdubbelen zich ook, totdat er een leger van miljoenen axolotls ontstaat. Miljoenen lieve, lachende axolotls met grappig haar. Als we even niet opletten, kruipen ze langzaam de Mexicaanse Golf en onze aquaria uit. En bespringen ze ons vanachter. Met hun dikke paarse vingertjes binden ze ons vast, gooien ze ons in kelders en nemen ze onze plekken in. Dit wordt onze ondergang.

Maar als je het niet erg vindt, ga ik nu weer even verder met leren. Toetsweek hè. Vreselijk. Mijn hersenen worden altijd helemaal weird van al dat geleer. Bedenken soms hele complottheorieën over huisdieren en zo, echt heel raar.

Gepubliceerd op 10 november 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

:D

11 jaar geleden

B.

B.

lol !!! ;)

11 jaar geleden

D.

D.

Ja!
Ik herken me zo in dit artikel. Maar ik geloof het niet. Nee... Ik KAN dit niet geloven! Wat is het volgende? Baby Luiaardjes?! Die schattige, lieve, awwwwwwwwwwwwwww.... wezentjes....? Nee, dat KAN NIET!

11 jaar geleden

V.

V.

lol

11 jaar geleden

V.

V.

ik zag ze een keer in de dierenwinkel

11 jaar geleden

W.

W.

Awesome :D

11 jaar geleden

R.

R.

Geweldig dit! =)

11 jaar geleden

L.

L.

Haha, leuk geschreven! :)

11 jaar geleden

F.

F.

haha ik hoop dat ze nog wel even wachten met hun invasie die van mij zijn veel te leuk ;) ik heb er 6 op dit moment ;)

axolotl.frankmouwer.nl

10 jaar geleden

M.

M.

ik heb zelf 2 Axolotls maar die zijn veel liever dan die griezels die jij hebt ontmoet hoor XD

8 jaar geleden

D.

D.

Dit zijn allemaal leugens, axolotls kunnen zich niet verdubbelen en zijn hartstikke kalme en schattige diertjes.

8 jaar geleden

C.

C.

Niet leuk. Zo slecht praten over een diertje dat zich al honderd jaar niet verdubbeld maar langzaam uit sterft in het wild. En jup, mischien kun jij beter doorgaan met huis werk maken.

7 jaar geleden

Y.

Y.

Wauw dit is wel even beetje raar... iemand maakt een grapje en jij begint ze uit te foeteren

5 jaar geleden

A.

A.

ik wil ook een axolotl zijn super gaaf met hun kicken haren en hun cute ogen kijk dan ze zijn super stoer en bovendien ook nog best makkelijk om te houden misschien zijn ze wel duivels maar dat ben ik ook hoor XD groetjes anoniempje

7 jaar geleden

D.

D.

Hahahahhahahahha lachen. Ik denk even iets heel leerzaams te lezen erover maar helaas. Moest wel lachen want dit is precies wat ik gister dacht Omg zoooo schattig ? bedenk me nog wel een x. Kga even verder lezen misschien kom ik wel goeie leerzame dingen te weten. ?? Leuke tekst Hahahaha

6 jaar geleden

S.

S.

Hahahahahahahahahaha ????????????

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.