Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Post Mortem wint

Post Mortem wint

Door Simon

We've got a winner! Nederlandse en Vlaamse beroepsrecensenten mogen ieder jaar een auteur verblijden met een prijs van 50.000 euro (!) en een sculptuur.

In 2012 wint de Vlaming Peter Terrin met zijn boek Post Mortem. Een psychologische roman over een schrijver die zijn dochtertje van 4 aan een hersenbloeding verliest.

Post Mortem is wat je noemt keiharde literatuur.

De jury legt uit waarom dit boek de terechte winnaar is met een paar filosofische woorden: "In deze tijd waarin wij zoeken naar houvast en waarin de media steeds meer ons leven construeren, kiest de jury voor een auteur die de liefde verklaart aan de literatuur. Welk houvast kan de literatuur nog bieden als het noodlot toeslaat en de camera draait? Post mortem beantwoordt die vraag."

Onze boekverslagenschrijver en docent Nederlands Cees schreef al een kwaliteitsuittreksel. Post Mortem staat nu ook in het prijzenoverzicht van Scholieren.com.

Cees oordeelt: "Het is best een ingewikkelde roman voor scholieren. Post Mortem draait in feite allemaal om de verhouding tussen fictie en werkelijkheid. Daarvoor hanteert de schrijver het perspectief van het Droste-blik: een verhaal in een verhaal in een verhaal. Als geheel is het echter een sterke roman die mijns inziens toch ook beter voor scholieren te lezen is dan de vorige roman De bewaker."

Gepubliceerd op 30 oktober 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.