Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Brief in techno-tijd

Brief in techno-tijd

Lieve kleinkinderen,

Ondanks alle communicatiemogelijkheden vind ik dat er ook nu, in 2065, wel eens een brief aan jullie geschreven mag worden. Zeker omdat Daantje me vroeg hoe messaging vroeger ging. Ik heb een oude Mailbot op de kop getikt en deze brief voor jullie geschreven. Lees hem zorgvuldig en bewaar hem goed, want deze brief zou jullie zomaar een hoop neuro's kunnen opleveren.

Zo Daantje, je zit nu al in groep 6. Nog maar drie jaar en je gaat van Primary naar High! Blake, jij zit alweer in klas 2 van High, ga zo door jongen. Wij hadden vroeger nog Nederlandse namen voor onze scholen: basisschool en middelbare school, maar met de nieuwe Modern English-wet van de Partij voor de Toekomst is dat in 2042 veranderd.

Van botten naar bots

Laten we even terug gaan naar hoe school was in mijn tijd. Ja jongens, dat is al lang geleden. In 2012 zat ik in de vijfde klas van het gymnasium, maar dat sprak je toen nog op z'n Nederlands uit. In die tijd niks geen personal screenshots die vanuit de tafel voor je neus verschenen, laat staan Teachbots. Wij deden het met boeken van papier en leraren van vlees en bloed. Die werden boos en stuurden je de klas uit als je propjes naar ze gooide, in plaats van dat ze je stoel plotseling onder stroom zetten.

Je kon in die tijd natuurlijk ook nog niet de Schoolspeeder naar school nemen, die in 0,0004 seconden de huizen afgaat van alle leerlingen en ze afzet voor de deur van het gewenste lokaal. Ik nam altijd de fiets, wat toch minstens tien minuten tijd vergde. Opvallend vaak regende het nét als wij onderweg naar school waren, al waren die hoosbuien toen nog niet computergestuurd. Gezellig was het wel, met vrienden naar school fietsen.

Huiswerk

Wij hoefden vroeger ook veel minder lang naar school. Vandaag de dag gaan jullie van half negen tot half zes, wij waren meestal rond drie uur al uit. Dat hield wel in dat we thuis ook moesten werken aan opdrachten, huiswerk. Ook kregen wij proefwerken en overhoringen. Dit waren testen om te kijken of je wel alles kende wat je moest kennen.

Nu gaan die dingen natuurlijk allemaal veel makkelijker. In 2012 had ik nooit gedacht dat dat ooit zou kunnen met de afname van een sample via een naald die in je oor wordt gestoken, waarna je hersencellen drie uur lang gescand worden. Stiekem hebben jullie het dus best wel goed. Vroeger was niet álles beter.

Groeten van jullie favoriete grandfather,

Bram

voeg reactie toe

2677

reacties

..computergestuurde regenbuien..
door Simon Steenhuis (reageren) op 23 september 2012 om 12:08
Hopelijk niet.
door Wout (reageren) op 23 september 2012 om 13:01
Haha, lekker geschreven, Bram.
door David (reageren) op 23 september 2012 om 13:10
Super cool, ben benieuwd of het dan echt zo is. Lekker sci-fi achtig. :P
door Lenneke (reageren) op 23 september 2012 om 17:31
Haha, leuk Bram!
door Lotte Kok (reageren) op 23 september 2012 om 18:42
Thanks y'all
door Bram van Hulten (reageren) op 23 september 2012 om 20:40
Opa zijn is leuk!
door Opa Jan (reageren) op 24 september 2012 om 11:39
0.0004 om alle huizen langs te gaan lijkt me een beetje snel.
door Gerard (reageren) op 26 november 2012 om 10:04
Maar verder wel een goede blog hoor.
door Gerard (reageren) op 26 november 2012 om 10:05