Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Cashen op Koninginnedag

Cashen op Koninginnedag

Ik voorspel: Koninginnedag wordt een fiasco dit jaar. Bange NS-conducteurs, geen alcohol bij het kroonprinselijk koekhappen en geen megafeest op het Museumplein.

Als je je geld nergens aan kunt uitgeven, moet je het maar innen. Maar hoe? Hier 5 originele tips om deze Koninginnedag je krat bier (of ranja) terug te verdienen!

Bedenk eerst waar je goed in bent, of ab-so-luut niet. Je kunt beide uitbuiten:

1. Mystery chick

Kun je supergoed roddelen? Doe daar iets mee. Leen kleding van zo'n hipper-dan-hippe shopaholic en zet een masker op. Verspreid van tevoren het gerucht dat die ene superhete bangalijst-chick ook op de vrijmarkt zit en laat je betalen om je gezicht te laten zien. Let op: dit werkt niet de hele dag.

2. Zing vals

Zingen is afgrijselijk gênant als je het niet kunt. Ben jij overtuigd van je zoetgevooisde stem, maar raadt je beste vriend je aan om alleen onder de douche te zingen? Ga dan op de rommelmarkt staan en zing zo lelijk mogelijk de irritantste zomerhits van de afgelopen jaren. Bordje erbij: "Betaal om me te laten stoppen: 50 cent per 5 minuten." Succes gegarandeerd!

3. Zing niet

Is er iemand écht mooie muziek aan het maken of een aria aan het zingen? Ga dan schuin achter die persoon staan, wel met je gezicht naar mensen toe, zet een bakje neer voor muntjes en playback. Zodra de ander  doorkrijgt dat jij meer verdient dan hij: rennen!

4. Lopendebandcreativiteit

Ben je creatief en kun je onder tijdsdruk iets geweldigs verzinnen? Doe dan net als dit meisje in New York en neem je opa’s schrijfmachine mee naar de vrijmarkt. "Noem een onderwerp en ik schrijf een gedicht voor je", hoe idyllisch! Natuurlijk ook toe te passen als je fantastisch kunt tekenen of beeldhouwen.

5. Wees waarzegger

Nodig: zo’n doorzichtig bonbonschaaltje als glazen bol en een goede vermomming. Je doet je voor als Russische waarzegster, maar kent natuurlijk alle mensen uit het dorp. Verbaas ze door alles over ze te weten en houd een algemeen verhaal over toekomstig geluk en vele vermenigvuldigingen.


Op 30 april wil ik geen kleffe cakejes in mijn handen gedrukt krijgen. Ik laat ook niet mijn nagels oranje lakken door kleuters en ik hoef al helemáál geen videobanden te zien. Paardenkoppen en schrijfmachines zijn de oranjetompoezen van 2012.

Meer tips? Op de site van het Nibud staan ook nog een paar goeie, zoals de caviarace of complimentenverkoop: klik.

Foto's: humansofnewyork.com

Gepubliceerd op 25 april 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Wat ik wel sterk vond: een jochie lag midden op de vrijmarkt te slapen op een matras, in een slaapzak. Bordje en bakje erbij: 'Ik word slapend rijk.'

Mensen gooiden er zowaar geld in. In het bakje, niet de slaapzak of het jongetje.

11 jaar geleden

C.

C.

is wel een hele oude Simon, maar wel grappig als je het nog nooit hebt gezien.Iemand nog originele ideeen?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.