Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Als mensen als vissen zouden sterven

Als mensen als vissen zouden sterven

Door Luuk

In mijn vroege puberjaren stond ik regelmatig met een hengel langs de waterkant. Ik heb een ontelbaar aantal uren de eendjes door mijn gezicht zien zwemmen.

Winter of zomer, vrieskou of een boze zwaan. Ik wierp mijn aas uit en dacht altijd: wat als mensen als vissen zouden sterven?

Strengen touw reiken dan tot de wolken met daaraan onze geliefden als ballonnen. Een tripje naar het kerkhof zou voelen als een middag naar de kermis, minus de inteelt en minderjarige meisjes in poelen kots.

Zie jezelf staan in het silhouet van je tante, een enorme walvis. Je zult wel op moeten passen waar je loopt, je struikelt over alle draadjes waardoor de doden niet het oppervlak kunnen bereiken. En struikelen is onprettig, dat weten baby’s en alcoholisten maar al te goed.

Nou ja, totdat de kustwacht dynamiet in je tante douwt en daarmee alle blubber opblaast om de vaart weer mogelijk te maken. Spijtig dat ze 'begraven’ wilde worden in een kanaal.

Als mensen als vissen zouden sterven, zou de dood een minder voorkomend iets zijn. Je kunt immers geen sigaret opsteken onder water en als vis kun je niet verdrinken.

Ik denk dat het aantal verkeersongelukken dan wel toeneemt. Onder water kunnen er namelijk geen wc’s bestaan. Doorspoelen zou het einde van al het leven betekenen, dus iedereen piest maar overal. Net als in het openbare zwembad.

Je rijdt dan met 120 over de snelweg in je Ferrari Zeepaard en opeens zie je niets meer. Je hebt zojuist een dikke doodsdrol, gedraaid door je Duitse buurman, in je gezicht gekregen en staat op het punt de controle over de teugels te verliezen en een koraalwoud in te rijden.

Maar als we daadwerkelijk zouden sterven als zeedieren, betekent het dat we waarschijnlijk zeedieren zijn en slaat deze titel nergens meer op. Vandaar dat ik overnieuw begin:

Als vissen als mensen zouden sterven: je goudvis in een eiken doodskist. Door Luuk Wojcik.

Gepubliceerd op 25 februari 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

haha geniaal!

12 jaar geleden

C.

C.

Geniaal dit!
Echt superleuk, ben je ook zo'n filo-fanaat?
Me gusta!

{klein dingetje: is het niet opnieuw? overnieuw is toch een contaminatie van overdoen en opnieuw?}

12 jaar geleden

L.

L.

@Creative,
Zo noem en zie ik mezelf niet, maar bedankt voor je complimentje! : )

Overigens kan ''overnieuw'' best iets Limburgs zijn. Ik heb poetsvrouw al ingeruild voor schoonmaakster in ieder geval.

12 jaar geleden

K.

K.



@Luuk: Ik (eindredacteur) heb Luuks 'overnieuw' er inderdaad ingehouden omdat-'ie dat altijd zegt. Bij ons op de redactie noemen we dat Lukiaans, ook al is het technisch gezien een contaminatie ja.

Ik weet niet of 't in dit geval naast Lukiaans ook echt Limburgs was, maar ik vind het sowieso wel tof om de regionale verschillen binnen de redactie in de blogs terug te zien. Limburgse blogger Merel heeft het bijvoorbeeld over 'goede punten' waar de Randstedelingen het over 'goede cijfers' hebben. En Tjeerd (Hoogeveen) schreef laatst over 'een voldoende op wiskunde', wat in mijn wereld (Noord-Holland) toch echt 'een voldoende voor wiskunde' zou zijn.

12 jaar geleden

D.

D.

Meesterlijk!

12 jaar geleden

L.

L.

Ik vind dit heeel erg leuk hoar.
Echt super!
Ik heb zelf ook een dooie vis ik hou heel van hem.
zijn naam is bluppie, en hij is erg speciaal.
Hij kan namelijk dood zijn in het water en in de lucht

12 jaar geleden

L.

L.

WOOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
Ik hou van visjesssssss

12 jaar geleden

J.

J.

mijn hond is dood :)

12 jaar geleden

D.

D.

Ik hou ook van jou hoor Laura.
Ook al ben ik dood, we hebben nog altijd even veel lol samen.

12 jaar geleden

I.

I.

sommige mensen zijn echt zielig....

12 jaar geleden

G.

G.

Leuk.
Maar wanneer gaan vissen dood? Niet als ze te weinig zuurstof krijgen........HAHAHAHAHAHAHA
GENIAAL!!!!!!!!!!!!!!!
(mn stopwoord)

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.