Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Liefde ten tijde van internet

Liefde ten tijde van internet

2011 zal ik me altijd herinneren als het jaar waarin ik een levensverrijkende VPRO-documentaire keek over liefde en internet. Liefde! En internet!

Als je nu bijna uit je stoel valt, je handen gaan trillen en je niet meer weet wat je moet doen TOTDAT JE DIE DOCU HEBT GEKEKEN: hier is-‘ie

Grotendeels gericht op volwassenen, maar zó interessant. Al was het maar om te zien wat je later niét moet gaan doen.

Seks in Excel

Ik zal een tipje van de sluier oplichten: er is een man die een lijst bijhoudt in Excel van alle meisjes waarmee hij seks heeft gehad. Er is een meisje dat haar smartphone zelfs onder de douche niet met rust laat – daarom heeft ze er een waterdicht hoesje voor gekocht.

Er is een stel dat samen op de bank zit en alleen maar naar de iPhone kijkt en er is een Australisch meisje dat haar Nederlandse liefde via internet ontmoette.

Ouwe romantiek

Het fascineert me. Liefde via internet, Facebook, dates op Twitter. Hoofdredacteur Simon vraagt zich af of al die social media wel goed zijn ‘voor ons kwetsbare bloemen in de knop’.

Vroeger – toen jij en ik nog niet bestonden – schreven mensen elkaar liefdesbrieven en die bewaarde men in laatjes die dan met sleuteltjes op slot werden gedaan.

Erotische foto's

Ik moet zeggen dat ik vrij weinig weet van romantiek, maar een kaarsje op tafel lijkt me toch een stuk gezelliger dan een vlammetje op je iPhone.

Toch worden er meer berichtjes dan ooit met x’jes, HVJ’tjes en WJNMK'jes verstuurd. Aan Jan en alleman. Via Twitter DM't iedereen wat met elkaar af en door Whatsapp worden ook de meest erotische foto’s in fracties van seconden met elkaar gedeeld. Het is een kwestie van alleen zijn, maar dan samen.

Dat wil ik ook!

Misschien is dat wel wat ik wil, dacht ik even. Lekker naar Relatieplanet.nl (of een van de andere miljoenenomzet draaiende relatiesites vol gefotoshopte foto's) om makkelijk een chick te scoren, haar al mijn liefde te tonen op Whatsapp om haar vervolgens digitale kusjes sturen - foto van mij met getuite lippen incluis. Op die manier hoef ik geen enkel blauwtje te lopen. En al zou dat gebeuren: een digitale afwijzing is gauw vergeten.

Maar na een heftige worsteling in het binnenste van mijn ziel heb ik besloten het digitale liefdespad niet te bewandelen. Te riskant.

Lastig

Het zal lastig worden, maar de liefde van mijn leven, de moeder van mijn kinderen (of in ieder geval: mijn eerste kind) wil ik toch liever ontmoeten in de echte wereld. In de kroeg, in de supermarkt, op het schoolplein of gewoon achter de fietsenstalling.

And if not: beter gevallen dan nooit gesprongen.

Nog meer film

Een oude bekende van Scholieren.com, Ruwan, is filmmaker en heeft ook zo'n levensverrijkend filmpje over liefde en internet gemaakt. Een iets ander filmpje dan de VPRO-docu, dat wel.

Sinds het zien van dat laatste filmpje ben ik defintief geheelonthouder op het gebied van digitale liefde. De beelden zijn schokkend en daarom raden we je aan dit alleen te bekijken als je nooit nachtmerries van films hebt.

voeg reactie toe

5305

reacties

Dat filmpje is zo onwijs realistisch. Het enge is dat het gewoon in het echte leven gebeurt. Je hoort of leest er misschien niet veel over, maar het is wel zo. Zo was er op BNN een programma over msn liefdes. De presentatrische besloot zich voor te doen als 18 jarige en wilde zo kijken hoe snel ze een afspraakje kon krijgen met een wild vreemde. Ze heeft uiteindelijk afgehaakt omdat ze het te eng vond worden, maar dat betekent niet dat iedereen dat doet. Veel jongeren worden op deze manier misleid en komen uiteindelijk in de problemen.
door Ikkuh (reageren) op 8 februari 2012 om 9:45
geweldig filmpje! rn heel realistisch!
door jessin (reageren) op 8 februari 2012 om 20:01
Zit toch niet zo te zeiken, man. Waar maak je je in hemelsnaam druk over?
door S (reageren) op 9 februari 2012 om 13:26
Geweldig filmpje. Wat een onverwacht einde! En je hebt gelijk. Internetdaten okee, maar je moet ALTIJD blijven nadenken wat je doet. Bij alles. Je weet inderdaad nooit of diegene wel is wie je denkt.
door Diamera (reageren) op 9 februari 2012 om 22:16
Nou, ik heb mijn vriend nu zo'n 2 jaar geleden leren kennen via msn... Heb hem wel meteen voor de cam gezien, maar toch.. je weet niet wat er kan gebeuren... We woonden (nogsteeds) zo'n 100 km uitelkaar, maar mochten afspreken van onze ouders. Mn moeder vroeg op een gegeven moment of hij ook bleef slapen, euhm.. HUH? Okee, isgoed ! Dus zo gezegt, zo gedaan... En nu hebben we ondertussen zo'n 14 maanden... Dus het kan ook goed aflopen =D!
door Anne (reageren) op 12 februari 2012 om 20:17