Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Poep-angst door de dikke billenbijters

Poep-angst door de dikke billenbijters

Door Luuk

Ik heb geen idee hoe ik oud ik was toen ik ‘het’ las. Over de billenbijters.

Maar het was niet lang nadat ik ophield met de kreet: ‘’juffrouw, ik ben klaar met poepeeeeeeen!!!’’. Des te langer heeft het geduurd voordat ik erover durfde te schrijven.

Toen ik nog lange snottebellen had, koos ik samen met een aantal jongens een gewaagd boekje uit. Dat boekje had namelijk een tekening van een blote bil erin. 

En ook al konden we nog geen bloed in onze zwellichaampjes down-under pompen, we kregen het allemaal een beetje warmer na ’t zien van de zwarte bibberlijntjes-kont. Maar er zat ook een duistere kant aan dit boekje. Het ging namelijk over de 'dikke billenbijters'.

Dat waren babykrokodilletjes die doorgespoeld werden. De kroko's groeiden op, en hapten soms zomaar in het bilvet van een desperate housewive, harige zakenman of desnoods de billen van de bakker.

Weken, maanden, jaren koekeloerde ik eerst minutenlang naar het glorieuze gat waarin mijn poep zou verdwijnen. Ik was angstig voor een kunstkont, maar ook licht gefascineerd. Ik bedoel: het moet toch raar zijn om poep te zijn. Om uit een poepgat te komen, in water te vallen en dan weer in een ander 'poepgat' te verdwijnen. Maar dat terzijde.

Pas na een aantal minuten durfde ik mijn onderbroekje op mijn enkels te laten zakken om te gaan kakken. Maar toch bleef ik achterdochtig. Het duurde minuten voordat mijn anus zich ook maar een beetje wilde spreiden. En als ik ook maar het minste of geringste hoorde, vloog ik een halve meter omhoog en moest het hele ritueel weer opnieuw beginnen.

Pas in de brugklas werd het minder, die angst om een prostaatonderzoek te krijgen door een rioolkruiper. Maar poepen bleef traumatisch voor mij. De angst werd  realistischer.

Ik was niet langer bang voor een alligator die mijn kont amputeerde, maar voor een verdwaalde mot of mug. Losgebroken van de kudde om water te drinken in de WC-pot-oase.

Ik zag het al helemaal voor me: zo'n gore mug die de bruine astroïdenstorm wel durfde te trotseren om zich goed te doen aan mijn prachtige, ronde en gladde billen. "Hoe sneller ik kak, hoe minder kans op een inval van de vliegenbrigade, " dacht ik dan.

Maar voor je het weet, verrek je zo je kringspier en loop je alsof je de zeep hebt laten vallen in een overvolle gevangenisdouche.

En zo eindigt dit verhaal. Onze eindredacteur Kim wilde eigenlijk dat ik het stuk kon laten eindigen met een prachtige gebeurtenis waardoor de angst voor poepen verdween.
En als je zo'n einde verwachtte, dan moet ik je teleurstellen. En daarmee ook een beetje mijzelf.

Want stiekem heb ik nog steeds blote billenangst. Een beetje dan. Volgens mij niet meer voor een hap uit mijn billen, of een motje in het potje. Ik heb het wellicht overgenomen van mijn hond, ik heb dat mormel te vaak zien kakken.

Ze ziet er hartstikke ongemakkelijk uit. De schaamte in haar ogen lijkt te zeggen: ''nothing to see here, move along''. Misschien moet ik bij de volgende nummer twee gewoon denken ''ik zit nu niet in een open weiland te persen, echt niet''. Misschien helpt 't.

Gepubliceerd op 10 september 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Wat is het nut van dit artikel?????

12 jaar geleden

L.

L.



ja bah!

8 jaar geleden

E.

E.

doet me denken aan een liedje van de kleuterklas (op de melodie van 'op een klein stationnetje' geloof ik)

Op een houten bruggetje,
zat een krokodilletje.
Ieder die er langs liep,
beet hij in zijn billetje.
"Stoute, stoute krokodil,
waarom bijt jij in mijn bil?
Ik ga de politie halen,
jij moet mijn bil betalen!"

Had ook jarenlang houten-bruggetjes-angst door dit liedje...

12 jaar geleden

M.

M.



Hah, dat was het eerste waaraan ik dacht. Dat liedje, vond het altijd geweldig:)

12 jaar geleden

D.

D.

Ik was lang, lang geleden bang voor het geluid dat uit het putje in het bad kwam, als het bad zo goed als leeggelopen was. M'n vader had me er een keer echt heel bang mee gemaakt. :D

12 jaar geleden

M.

M.

Ik snap deze artikel helemaal aangezien ik er ook last van heb maar ik heb het met slangen zag laatst een krantenbericht dat een meisje op de wc was gebeten door een slang in haar kont sindsdien ......

12 jaar geleden

L.

L.

@ Amyy: eerst wilde ik het artikel gebruiken als opstapje voor de uitleg van Platoonse en kantiaanse metafysica, maar toen werd het gewoon een leuk poepverhaaltje.
@ Een jongetje: Haha, dus je kunt goed fierljeppen?

12 jaar geleden

G.

G.

haha, ik heb dat boek ook gelezen.

12 jaar geleden

B.

B.

echt billenbijters stom je vertelt alleen wat onzin

7 jaar geleden

D.

D.

Serieus? Het is een beetje een raar verhaal. Vooral over dat stukje dat je gaat poepen. Ieuw

7 jaar geleden

B.

B.

billen zijn lekkerrrrr

6 jaar geleden

B.

B.

billen zijn cool

6 jaar geleden

H.

H.

wat e hec

6 jaar geleden

D.

D.

billen houden van mij

6 jaar geleden

H.

H.

hi cool

6 jaar geleden

K.

K.

ik hou van billen jumjum

6 jaar geleden

L.

L.

LEKKER POEPEN.NL KOM BIJ MIJN SITE OM LEKKER TE POEPEN OF GA NAAR MIJN POEP JOGA LES

6 jaar geleden

P.

P.

wat een poep blog

6 jaar geleden

I.

I.

mijn lievelings eten?
stront op een bedje van diaree
klinkt vies maar is echt heerlijk

6 jaar geleden

H.

H.

kijk ook naar mijn reacties op hoi daar ben ik weer even

6 jaar geleden

B.

B.

ik ben ook bang voor billebijters, maar poep is facinerend

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.