Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Doodsbedreiging met smiley's

Doodsbedreiging met smiley's

Door Kim

Stel je voor: je wordt in een Hyves-krabbel vol smiley's met de dood bedreigd. Zou je bang worden? Een 15-jarige scholier krabbelde Jan Peter Balkenende begin 2009 de tekst ?ey bolle vet zak met je kanker bolle kanker bril je gaat died bitch ik kom je halen?. Plus héél veel smiley's.

Grappig? Mwah, JP vond van niet. Hij deed aangifte, en de rechtbank gaf 'm eerst gelijk. Maar nu is de Hyvende scholier toch vrijgesproken. Huh? Omdat het berichtje op een jongerenlocatie (Hyves) stond, superslecht gespeld was en gepimpt was met vijftien smiley's, hoefde Balkenende zich niet bedreigd te voelen. Achossie. Had Balkenende gelijk, of moet 'ie zich niet zo aanstellen?

Gepubliceerd op 11 juni 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Ja ik weet het niet hoor, ik zou het toch ook niet fijn vinden om zo'n bericht op een hyves terug te vinden dat over mij zou moeten gaan. Maar een rechtzaak gaat toch wel een beetje te ver neem ik aan. Je kunt ook gewoon denken, laat maar gaan ze weten niet waar ze het over hebben.

13 jaar geleden

R.

R.

iedreen mag wel wat normaler doen. tis te makkelijk om online vanaf een afstandje iemand de huid vol te schelden. en dan een knipoogje erbij en het is zeekr leuk ofsow.

13 jaar geleden

M.

M.

Je kunt het niet serieus nemen, maar als er echt een bedreiging in staat weet je het nooit, zeker niet nu.

13 jaar geleden

E.

E.

Ik zou het niet al te serieus nemen, maar dat haalt niet weg dat het gewoon niet netjes was van die jongen. Flink de schrik erin jagen zal hem vast goed gedaan hebben.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.