Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Snapchatvrienden: laat jij je ouders je cijfers controleren?

Snapchatvrienden: laat jij je ouders je cijfers controleren?

Leerlingvolgsystemen. Misschien zegt de term je niet alles, maar als ik de namen Magister en SOMtoday noem, verandert dat wel. Hierin kan jij alles van school volgen, maar ook je ouders kunnen dat. Een aantal politici heeft gezegd dat dit tegen de privacy van de scholier ingaat. Wij nemen in deze editie van Snapchatvrienden de proef op de som en willen weten of jullie ouders controleurs zijn.

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Niet nodig

Lisanne schreef de eerste reactie die we onder de loep nemen. Ze laat het aan haar ouders over, of zij naar de cijfers kijken. Als ze Lisanne vertrouwen, is dat in ieder geval niet nodig, want ze vertelt het keurig.

Vervelend!

Niet iedereen wordt even blij van de controle. Ooit was het mogelijk je rapport linea recta in de kliko te mikken, maar die tijd is helaas voorbij. "Parents are watching you" en dat vindt Jesse maar niks.

Relaxte ouders

Een reden om cijfers te verzwijgen is de boze reactie van ouders. Met de leerlingvolgsystemen kan dat dus niet meer. Gelukkig kan Quira haar cijfers vertellen zonder problemen te krijgen, op die ene voorwaarde...

Who cares?

Soms lijkt het alsof alle ouders zich de hele dag suf staren naar de cijfers, dat ze meer op Magister kijken dan dat ze met je praten. Gelukkig valt dit voor Cheryl reuze mee en wordt zij niet gestalkt.

Mensenrechten

De tegenstanders van de systemen vinden dat leerlingen privacy moeten hebben, ook richting de ouders. Araik haalt echter een onverwacht mensenrecht aan dat niet over privacy gaat!

Vertrouwen

De reacties bekijkend valt op dat veel ouders zich niet blind staren op Magister. Veel ouders lijken er op te vertrouwen dat hun kids alles keurig vertellen. Uitzonderingen daargelaten.

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. 

Gepubliceerd op 28 februari 2018
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.