10 webshops op je zestiende

10 webshops op je zestiende

Door Pim

Ze kwamen elkaar tegen op een dag voor jonge ondernemers en besloten de handen ineen te slaan. Webshopeigenaars Youri en Dennis wilden meer. En zo ontstond ProtectsXL.nl.

Met 4000 producten in het assortiment en lagere prijzen dan Bol.com timmeren deze twee jongens hard aan de weg. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het hebben van zo'n internetbedrijf? Ik ging bij ze langs.

Bedrijf runnen

Hoe houd je zoveel webshops draaiende? "We hebben eigenlijk elke dag wel even contact, meestal via Skype en soms bellend," zegt Dennis. "Verder spreken we elkaar minstens twee keer per maand in Seats2meets in Utrecht. Dat is een plek waar je voor een dag een bureau kunt huren. Heel fijn." Zo runnen ze dus hun bedrijf. Vanachter hun laptop regelen ze alles: van het aannemen van bestellingen tot het contact met leveranciers en klanten.

Voor de lancering moesten alle 4000 producten met de hand worden ingevoerd.

Op ProtectsXL verkopen Dennis en Youri zo'n dertig  producten per week. ''Onze collectie is heel groot,'' zegt Youri. ''Van laptopaccessoires tot een koelkasthouder voor je iPad."
Langzamerhand wordt ProtectsXL een groothandel voor andere jongeren met een webshop, zoals het ooit bedoeld was.

Flink imperium

Een groothandel, hoe werkt dat dan? Dennis legt uit: "Vaak helpen we andere jongeren die een webshop oprichten. Zij kunnen dan bijvoorbeeld onze producten verkopen in hun webshop." Een win-win situatie dus: Youri en Dennis laten iemand anders verkopen en pakken zelf de winst op het contact tussen de leverancier en hun klanten.

De jongens hebben al een flink imperium opgebouwd. "Ik denk dat we nu zo ongeveer tien webshops hebben," vertelt Dennis. "Alle bestellingen komen binnen op hetzelfde mailadres,'' legt Youri uit. ''Dus dat het zoveel webshops zijn, heb je niet echt door."De voorraad staat gewoon bij Youri thuis. 

Zestien uur reizen

Dennis woont in Roosendaal en zit in Eindhoven op school. Youri woont in Amersfoort. Dennis reist gemiddeld zestien uur per week. Blijft er nog tijd over voor iets anders? "Je steekt er alle tijd in die je hebt,'' zegt Dennis. ''Maar als ik weet wanneer m'n vriendin vrij is, dan neem ik ook vrij. Je klapt je laptop dicht en je bent klaar, dat is het mooie.'' Youri spreekt z'n ouders soms nauwelijks. ''Ik ga 's ochtends weg en kom pas thuis als m'n moeder al in bed ligt.''

Ook nog naar school

Hoe combineren de heren het met school? Vorig jaar deden Dennis en Youri eindexamen vmbo met twee vingers in hun neus. Youri: "Ik heb denk ik tien minuten voor m'n examen geleerd, met m'n laptop open."

Dennis doet nu de mbo-opleiding zelfstandig ondernemen: "Het is wel leuk, maar ik ben blij dat ik vrij kan nemen voor m'n eigen bedrijf. Alles gaat op het tempo van de langzaamste, ik haalde laatst een hele lesdag in één uur in." Youri krijgt bij z'n mbo-opleiding Marketing & Communicatie iets minder vaak vrij. ''Hier weten ze nog niet goed wat ik doe. Ik heb volgende week een gesprek over of ik mag blijven."

En de toekomst? "Eerst zei ik altijd dat ik op een zeker moment het bedrijf wel wilde verkopen,'' vertelt Dennis. ''Maar ik denk steeds meer dat we dit ook nog wel zouden kunnen doen als we dertig zijn."

Youri en Dennis zijn echte ondernemers, ze hebben zelfs 'n mooie deal voor de bezoekers van Scholieren.com. Elke Scholieren.com-bezoeker krijgt bij z'n bestelling gratisch 'n paar van deze earphones. Hebben? Meer info hier!

Gepubliceerd op 8 november 2012

REACTIES

M.

M.

1 woord... WAUW..

Ik ben zelf ook contact met Dennis & Youri (via skype), zijn echt 2 aardige jongens, en helpen andere jongeren graag! ;)

11 jaar geleden

Simon

Simon

Indrukwekkend hoor. Toen ik 16 was kon ik pas net op de pot.

11 jaar geleden

J.

J.

Zonde dat deze twee niet hoger dan mbo gaan, als het ze zo makkelijk afgaat..

11 jaar geleden

B.

B.

Knap! En dit plaatst vmbo'ers in een goed daglicht, in plaats van die vooroordelen die over ze bestaan.

11 jaar geleden

M.

M.



Dit ja !

11 jaar geleden

A.

A.

10 Webshops? Laat me niet lachen. Stelt allemaal geen reet voor. Protects en ProtectsXL is zo te zien gewoon dezelfde website. Hun levens zijn helemaal niet zo uitbundig als dat ze zelf zeggen. Grootheidswaanzin hebben ze zeker.

11 jaar geleden

N.

N.

Ben ik nou de enige die dit opmerkt?

'de voorraad staat bij Youri thuis'. Waar ze wonen staat ook ergens in de tekst. En hoplaaa, voor geïnteresseerde inbrekers een vrijblijvend aanbod met ruime keuze. Ze hoeven maar een beetje te googlen en ze achterhalen het adres wel.

Verder ben ik het eens met Anonymous. Doe een beetje diginerd + een webshop = dit. Maar goed, ik zal wel even met iedereen mee zeggen; wat knap joh!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.