Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Veiligheid op school

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vmbo | 273 woorden
  • 28 februari 2005
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Veiligheid in de scholen De scholen in Nederland worden steeds onveiliger. Je hoeft maar iets verkeerds te doen en je wordt al vermoord. Zoals bijvoorbeeld op het Terra College, waar Murat D. zijn leraar neerschoot. Dat gaat toch wel te ver. Als het zo doorgaat worden alle onschuldige mensen straks nog de slachtoffers van onnodige schietpartijen. Het is de verantwoordelijkheid van de scholen en de overheid om voor veiligheid te zorgen. Ze kunnen bijvoorbeeld camera’s plaatsen in de scholen. Als de school bewaakt zou worden door camera’s en poortjes zou er al meer veiligheid zijn. De mensen voelen zich dan veiliger, omdat ze weten dat alles in de gaten wordt gehouden. Niemand kan zomaar meer iets doen, zonder dat het bewijs op camera staat. Niet iedereen kan voor z’n eigen veiligheid zorgen. En dat terwijl de overheid wel het geld ervoor heeft om camera’s te kopen en ook de mogelijkheid heeft om die daar te plaatsen. De scholen moeten ervoor zorgen dat het veilig is op school. Zij moeten ervoor zorgen dat er niks gebeurt met de mensen die daar zijn. Ouders vertrouwen hun kinderen toe aan de school en verwachten dat er niks met hen gebeurt en dat zou ook zo moeten zijn. Er zijn mensen die zeggen: ”Het is veel te duur om die camera’s te.” Maar daar moet je het maar voor over hebben. Zou je liever willen dat onschuldige mensen worden vermoord? Kortom, de overheid en de scholen moeten zorgen voor veiligheid, zodat er niet meer zoiets kan gebeuren dan op het Terra College. Door camera’s worden de scholen al een stuk veiliger.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.