Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special Sarah Bettens - Scream

Special Sarah Bettens - Scream

Door
Scream!
In de categorie alternatief/ rock/ gitaarmuziek doen Belgische bandjes het spectaculair goed in Nederland. In tegenstelling tot de Nederlanders, lukt het de underground bandjes van onze zuiderburen wél om bovengronds te komen. Het gevolg is dat namen als Zita Swoon, Ozark Henry, dEUS, Novastar en Soulwax de podia van onze festivals en de playlists van onze alternatieve radiozenders beheersen.

Aan de bakermat van deze vruchtbare periode van de Belgische muziek, staat onbetwist één band: K’s Choice. Al meer dan 10 jaar is deze band de trots van onze zuiderburen. En welverdiend met meerdere internationale als ‘Not an addict’ en ‘Everything for free’.

[plaatje0]

Maar sinds 2002 hebben broer en zus Gert en Sarah Bettens hun K’s Choice activiteiten op een laag pitje gezet om zich te kunnen storten op soloprojecten. Daaruit is nu het eerste echte soloalbum, 'Scream', van Sarah Bettens voortgekomen. Al eerder bracht zij een EP uit met 5 nummers waarvan er nu enkele terug te vinden zijn op het volledige album.

Hoewel Sarah Bettens met haar soloplaat duidelijk de grenzen van haar muzikale landschap probeert te verkennen, is haar hese stemgeluid onlosmakelijk met K’s Choice verbonden en is de associatie dus snel gemaakt. In principe heeft Sarah Bettens de karakteristieke folk/rock sound van K’s Choice behouden in haar solowerk, maar zonder de beperkingen van een samenwerking heeft ze het wel aangedurfd om uitersten op te zoeken.

De nummers ‘Scream’ en ‘Not Insane’ zijn lekkere, uitgesproken rockers zoals we die van K’s Choice ook gewend waren. Onder andere ‘Sister’ en ‘Don’t let me drag you down’ zijn prachtige, gevoelige nummers die, wederom zoals we gewend waren, het nodige kippenvel veroorzaken. Toch heeft Sarah Bettens zich op deze soloplaat ook meer gewaagd aan uitgesproken folk, en ook de poppy kant komt aan bod, zoals bij de feelgoodsong 'Stay'.

[plaatje1]

De complete plaat straalt van positiviteit. Waar het repertoire van K’s choice nog wel eens donker en deprimerend kon zijn, getuigen de teksten op “Scream” van een ongekende levensvreugde. Niet zo vreemd gezien het feit dat Bettens na een moeilijke periode in privésferen te hebben afgesloten, een compleet nieuwe start heeft gemaakt.

Sarah Bettens' solo-album staat vol met ‘radio-ready’ nummers met klare teksten en een hoog kippenvel en feelgoodgehalte. Sarah Bettens kan zich met recht voegen bij de lange lijst van eerbiedwaardige Belgische artiesten!

Vanaf 1 mei tourt Sarah Bettens door Europa en doet daarbij uiteraard ook Nederland aan. Ze is te zien op de volgende podia:

1 mei - Rotterdam Nighttown
2 mei - Groningen Oosterpoort
5 mei - Bevrijdingsdag concerten in Lochem, Zwolle en Haarlem
8 mei - Utrecht Tivoli
9 mei - Amsterdam Paradiso
11 mei - Tilburg 013


Scholieren.com mag 3 x 2 kaarten weggeven voor het concert op 1 mei in Nighttown. Wil jij kans maken op die kaarten? Stuur dan een mail naar jasmijn@scholieren.com met het antwoord op de volgende vraag en vermeld daarbij je naam, adres en telefoonnummer (gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt).

Onder welke artiestennaam bracht Sarah Bettens eerder al een solo-single uit?

De prijsvraag is inmiddels gesloten, winnaars zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.
Gepubliceerd op 18 april 2005
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie