Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special Jaap Boots - Special

Special Jaap Boots - Special

Door
Solo tussen twintigers
Op studentenvereniging Catena (Leiden) staat het podium klaar, de geluidsjongen in de aanslag. Vijftig man op banken en aan de zijkanten langs de bar worden stil. Jaap Boots checkt in alle rust het geluid van zijn gitaar en microfoons, er druppelt af en toe nog iemand binnen. Intussen maakt hij grapjes, drinkt een biertje en vertelt dat hij wel terug verlangt naar het student zijn.

[image:1:center:"Had ik maar een tank..."]
Jaap Boots heeft hier gelopen
De sfeer is knus en na een paar akoestische nummers besluit Jaap de hele versterking achter wegen te laten. Zonder frutsels en zonder script spreekt en zingt hij een uur aan elkaar. Hij wandelt door de zaal of gaat vrolijk op een barkruk staan.
Dode Vogel over een verloren liefde doet het publiek, indien mogelijk, nog stiller vallen. Daar kan dan gelukkig weer om gelachen worden zodra het nummer Kutwijf voorbij komt. En als mensen vragen om een toetje, zingt hij nog zes liedjes, waaronder zijn vertaling van Tom Waits’ Yesterday’s Here dat Wacht Maar Tot Het Gisteren Is wordt.

Eerlijk en oerhollands
‘Dat zou ik wel eens willen doen,’ zegt ie een beetje lachend, ‘met een grote tank over de auto van haar nieuwe relatie rijden.’ Maar zijn oplossing blijft toch bij liedjes schrijven, en dat werkt therapeutisch.
De nieuwe plaat Afkuil komt in februari, vijf jaar na zijn debuut Zal De Hemel. Het belooft veel gebroken harten en veel Nederlandse, oprechte, tekstuele muziek.

Afkuil komt uit op Excelsior Records, zie zijn site. Gepubliceerd op 10 oktober 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie