Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Treewave - Cabana EP+

CD-recensie Treewave - Cabana EP+

Door
Knutselkip
Paul Slocum uit Dallas is een vrij creative man. Niet tevreden met het huidige aanbod aan muziekapparatuur, besloot hij dan toch maar zelf wat in elkaar te draaien. Zo heeft hij z'n eigen synthesizer geschreven voor een oude Commodore 64, kan hij muziek maken met een oude rammelprinter en gebruikt hij een aangepaste Atari 2600 als drumcomputer. Z'n vrouw Lauren mag de liedjes inzingen. Treewave noemen ze zich.

Cabana EP+
Na een aantal optredens in kunstgalerieen was de volgende stap vrij logisch. Tijd voor een EP, moeten ze daar in Dallas hebben gedacht. En daar is ie dan. Zeven nummers vol. Met extra video's als bonus.
Schattig detail is dat de synth die Paul heeft geschreven voor zijn Commodore 64 als extra datatrack staat op de EP. Kun je thuis lekker je eigen Cabana EP in elkaar piepen.

Computerliedjes
Verrassend aan de EP is dat je zou denken dat de muziek ietwat steriel en gecalculeerd zou klinken, maar niets is minder waar. De nummers zijn warm, melodieus en vooral erg dromerig. De zangeres zingt daarnaast ook nog eens shoegazerig. Een nummer als Sleep heeft bij vlagen daarom zelfs wat weg van Stereolab. Alsof er een muur van zachte kussentjes op je afkomt.

Conclusie
Treewave heeft al met al een erg aardige EP in elkaar geprogrammeerd. Ondanks het electronische geluid heeft het meer weg van een band als My Bloody Valentine dan New Order. Het wachten nu is op de debuut CD. Luister ondertussen op de site naar een paar liedjes. En bestel de EP er dan maar meteen bij. Je weet dat je het wilt. Gepubliceerd op 31 augustus 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie