Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special Haldern - Special

Special Haldern - Special

Door
Een Kleine Toekomst
Jij terug de schoolbanken in, de reporters van Scholieren.com terug naar het redactie-lokaal. Getverdemme. Maar wel met de verse herinnering aan Haldern Pop 2004 in ons hoofd. Een zomers, razendheet festival waar acts als dEUS, I Am Kloot en Das Pop hun kampeertentje opstelden naast Paul Weller en Adam Green. Zo moet het ook volgens de mensen van Haldern, die onder het motto "The Future Is Small" twee wel heel vreemde dagen verzorgden.

[image:1:center:Superheet Haldern]
Vrijdag
Voor het eerst begon Haldern dit jaar al op donderdagavond. Goeie zet, want dan kan je na het opzetten van je tentje meteen opwarmen. Nieuwkomers Unisono, Sioen en COEM leken alleen niet echt klaar voor die lastige taak.
Opstartproblemen ook op vrijdag. amphibic, HAL, Ghinzu en Nicolai Dunger waren niet de verrassende ontdekkingen waar we op hoopten. Intellectueel geneuzel en misplaatste coolheid, terwijl het publiek bijna bezweek onder de hittegolf. En de slome muziek.

Middag
I Am Kloot krijgt het publiek pas een beetje los, met een oerdegelijke set "greatest hits". Kunnen wij mooi een broodje gaan eten, en op tijd terug zijn voor dEUS. De uitvinders van Vlaamse art-rock blijken (net als iedereen) aangedaan door de Haldernse hitte. Een paar vergissingen in de oude nummers (Suds & Soda), maar razend strak gespeelde nieuwe rocknummers redden de show. Die staat als een huis. Helemaal magisch is het optreden van Adam Green, Jim-Morrison-stijl.

[image:2:center:Maurits van GEM rockt!]
Zaterdag
De Scholieren.com reporters staan speciaal voor het Nederlandse GEM op, om 11 uur in de tent naast het terrein. "Onze" jongens rocken de pan uit en krijgen het publiek nog mee ook. Veels te kort optreden, een half uur...
Daarna hebben we de tijd om uit te blazen. Voor vijf uur hoefde je eigenlijk niet op het terrein te gaan staan, want Gisli, Patrick Wolf, South en zelfs Embrace zijn niet zo spetterend als ze werden aangekondigd. Keane is de eerste band waarvoor we ons weer verdringen voor het podium, gevolgd door de rockshow van Kings of Leon. Zodat het publiek dan toch nog massaal uit z'n dak kan gaan bij Paul Weller, mr. Britpop en nog altijd goed voor anderhalf uur spektakel. Enige echte tegenvaller is Divine Comedy, afsluiter op het hoofdpodium. Wij konden het niet aanhoren en vluchtten naar de tent, voor Das Pop.

[image:3:center:Geen AOW voor Paul Weller]
Conclusie
Een vreemd jaar. Rockbandjes waar geen mens van heeft gehoord en bands met hun eigen chauffeur samen op het podium. Iedereen welkom op Haldern. Moet je er volgend jaar nou heen, of niet? Voor de sfeer, voor de aardige mensen en het lekker zwemmen in het Haldern-meer wel. Maar we hopen wel dat het programma iets zorgvuldiger wordt samengesteld de volgende keer. Gepubliceerd op 18 augustus 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie