Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Simon & Garfunkel - The Best Of

CD-recensie Simon & Garfunkel - The Best Of

Door
Old Friends
Alwéér het beste van Simon en Garfunkel?! Wat zou het leuk zijn als het een nieuw, pas ontdekt bandje was. Als de twee vriendelijke jongens uit Engeland deze zomer voor het eerst de hitparade binnenkwamen met Mrs. Robinson en optraden op PinkPop met The Only Living Boy In New York en Fakin' It. Dan zouden we vol bewondering schrijven over hun gitaarspel en de manier waarop ze álles tweestemming zingen. Maar wat moet je nu nog zeggen over de mannen die al emo speelden toen het nog niet eens zo heette?

Vedette songs
Mooie, ingetogen folkliedjes, soms een beetje rock. Slimme teksten van Paul Simon, briljant gezongen door Art Garfunkel.
Omdat we al achttien Best Of albums van het duo in de kast hebben staan is deze niet echt opzienbarend meer. Alle liedjes die je (on)bewust kent staan er uiteraard op, zoals The Boxer, Cecilia, El Condor Pasa en Feelin' Groovy ("Feeling groo-hoovy!"). Catchy refreintjes, razend knappe akkoestische gitaartjes en niet te vergeten een orkest hier en daar, toen ze het geld er voor hadden. Muziek voor mensen die houden van verdwalen- maar wel 's avonds thuis voor de koffie. Niet zo ambitieus en intellectueel als de Beatles of Dylan, maar met een geheel eigen charme en een sympathieke bescheidenheid.

Conclusie
Voor Vaderdag, of omdat je zelf te lui bent om in de platenbakken te zoeken. Of omdat je een zomerfeestje wilt geven met folk/rockmuziek. Jammer dat ze niet een bandje van nu zijn. Dan hadden we hippe T-shirts kunnen kopen en hadden ze een uur lang Werchter platgespeeld. Dan was er een zwoele clip bij For Emily op MTV geweest, en had Paul Simon gezoend met Britney Spears. Gepubliceerd op 15 juni 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie