Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Special Pinkpop: wat je niet mag missen -

Special Pinkpop: wat je niet mag missen -

Door

N*E*R*D, Tiësto en Sugababes kunnen rekenen op genoeg enthousiast publiek bij hun optreden op Pinkpop 2004. Voor andere artiesten is die zekerheid er nog lang niet. Wij van Scholieren.com zien het liefst bij elke band gillende meisjes en schreeuwende jongens. Daarom, Pinkpop: wat je volgens ons niet mag missen als je eind mei afreist naar Landgraaf.

The Roots
De betere hiphop, live niet te versmaden. The Roots (Philadelphia) hadden geen geld voor platenspelers en een mixer, dus besloten ze dat je met échte instrumenten best hiphop kunt maken. Een feit. De band staat internationaal bekend om hun strakke grooves en de goede raps van frontman Black Thought. Phrenology heet de laatste plaat, waarop de groep flirt met punk en rock ’n roll.

[image:2:center:Roots drummer ?uestlove heeft er echt zin in]
Maandag 31 mei / 18.00 – 19.00 / Noordpodium



Kaizers Orchestra
Bewezen op Lowlands al dat ze een goed feest kunnen bouwen. Noorse hoempa van de bovenste plank. Zes vreemde heren, soms met gasmaskers, die als gekken op en neer springen, slaan op olievaten en tussendoor de raarste muziek maken. Lekker wakker worden op zondag.

[image:3:center:Noorse hoempa, een feest]
Zondag 30 mei / 14.00 – 15.00 / 3FM-tent


The Thrills
Ierse band. Hadden al een kleine hit met Santa Cruz (You’re Not That Far), van hun album So Much For The City. Weemoed naar de Amerikaanse westkust van The Beach Boys en mooie nummers die doen terugdenken aan Neil Young en The Byrds. Lijkt ons een goede start van de zomer.

[image:1:center:The Thrills op een vangrail]
Maandag 31 mei / 14.00 – 15.00 / 3FM-tent



Pixies
Legendarische rockformatie uit Boston. De band werd in ’93 opgeheven, voor de reünie staat Pinkpop op het programma. Niet te missen voor diegenen die houden van noisy gitaren, hoekige melodieën en cryptische teksten van zanger Black Francis (ook wel: Frank Black). Met Kim Deal van The Breeders. Nirvana had erg anders geklonken als The Pixies niet hadden bestaan.

[image:4:center:The Pixies toen]
Zondag 30 mei / 19.00 – 20.00 / Noordpodium


Gepubliceerd op 21 mei 2004
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu