Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Kopna Kopna - Like You!

CD-recensie Kopna Kopna - Like You!

Door
Wachten
Dat was lang wachten. Releasedatum minstens vijf keer uitgesteld, titels veranderden met de week en de platenmaatschappij is nu pas bekend. Maar hier is eindelijk Like You!, het zeker weten langverwachte debuut van Kopna Kopna. En, ik zal het meteen maar zeggen, het was het wachten waard. De jongens uit Roelofarendsveen hebben behoorlijk hun best gedaan. Like You! is lekker eigenwijs, funky en klinkt bijna net zo energiek als Kopna Kopna op een podium.

Play some music
"Play some music, baby", zingt zanger Rik Elstgeest enthousiast met onvervalst Nederlands accent. Het siert hem wel, Kopna Kopna doet geen concessies. En Rik is een echte crowd-pleaser, voor hem is een taalcursus niet nodig om het publiek aan zijn zijde te krijgen.
Bovendien valt er muzikaal meer dan genoeg te beleven. Wie een gewoon popalbum verwacht komt dan ook bedrogen uit. Like You! staat vol verrassingen en blijft een kleine veertig minuten lang superspannend. Met de aanstekelijke synthesizer in Trouble Sweet Tune, de overdosis energie van Sonic Distopia en de ontspannen sfeer van Champagne boeit de plaat van begin tot eind. En dan nog een keer opnieuw.

Conclusie
Op Lowlands al een groot succes, tussendoor winnaar van een Essent award, 2004 moet het jaar van Kopna Kopna worden. Like You! is een stap in de goede richting. Kopna Kopna heeft de looks en energie om internationaal wat te betekenen, maar daarvoor is Like You! misschien wat ontoegankelijk. Wel een hele goede plaat!

"So give me brass, give me love songs, give me breath and lips for the higher note / Give me your signature / Like you!"

Lees hier interview en concertrecensie met Kopna Kopna, februari 2003.

Gepubliceerd op 11 mei 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie