Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Franz Ferdinand - Franz Ferdinand

CD-recensie Franz Ferdinand - Franz Ferdinand

Door
Eighties
Hip.
Hipperdepiphip.
Franz Ferdinand is de hipste band van dit moment. Franz Ferdinand is geen Rammstein-equivalent of geflipte Oostenrijkse dirigent, maar een vierkoppige band uit Schotland.
(het rijmt bijna en is nog waar ook)
Twee jaar terug waren The Strokes ook zo hip. Die trokken All Star-gympies en een leren jack aan en hup; ze waren de helden van de muziekbizz met hun sixties-muziek. Gelukkig dat de hype bij Franz ferdinand iets meer om de muziek draait. En terecht. Eighties-sound gecombineerd met Nineties-punk blijkt de perfecte mix voor een lekkere plaat.

Op
Alexander Kapranos is de zanger en songschrijver van Franz Ferdinand. Monotoon als Damon Albarn en geil als Jarvis Cocker klinkt en zingt hij in de krachtige liedjes. Niet alleen de zanger is pakkend, ook de andere drie bandleden stompen in je buik van de originaliteit en de heerlijkheid. Matinee is prachtig, Darts Of Pleasure is overweldigend (vind ik dan) en de rest van de plaat is opwindend. Vaak in de zin van 'opzwepend'. Soms in de zin van, um, 'opwindend' ja.

Conclusie
Wat moet je ervan zeggen? Ik ga natuurlijk niet mee met de hype door te zeggen dat Franz Ferdinand -zowel band als plaat- geweldig is (wat wel het geval is). Nee, ik noem het anders. Ik vind het 'franzig'. Hip woord hè?
Terecht.

Gepubliceerd op 7 april 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie