Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Daryll-Ann - Don't Stop

CD-recensie Daryll-Ann - Don't Stop

Door
Stads
Fris en vol goede moed is Jelle Paulusma uit zijn caravan gekropen om de stadse sfeer te proeven. En om de nieuwe plaat van Daryll-Ann op te nemen.
Don’t Stop is een stuk minder ingetogen dan voorganger Trailer Tales. Met eindelijk weer grote inbreng van gitarist Anne Soldaat, die vier nummers schreef en zelf een paar keer zingt.
Het is een echte groepsplaat. Niet laag over laag, maar voor het grootste deel in één keer opgenomen in de studio, zonder geknutsel achteraf. Dat blijkt, hoe kan het ook anders, erg goed voor de spontaniteit van het geheel. En dus komt de band weer een stapje dichterbij hun schijnbaar niet te overtreffen meesterwerk Weeps uit ’96.

Typisch
Don’t Stop is écht Daryll-Ann, met geweldige samenzang tussen de broertjes Paulusma en een hoop typische Soldaat-solo’s. Melancholisch, gevoelig, maar rockend op zijn tijd (Wild Side Brother).
Don’t Stop is ook anders. De band heeft er bijvoorbeeld ineens twee leden bij, bassist Cor van Ingen en Diederik Nomden (Johan) op toetsen die met een te gekke synthesizerpartij meteen maar zijn eigen draai geeft aan single We Love Danger.
Jelle Paulusma is ouder, zingt nu minstens een octaaf lager en vaak over best wel serieuze zaken. Zo moet Bush het bekopen in When War Is On: "Ring the bell, beat the drum / When George is on the run / It’s time to seek for shelter".
Maar hoe laag en hoe mooi Paulusma ook zingt, Soldaat verslaat hem in een directe confrontatie als het om liedjes schrijven gaat. En die soulvolle stem mag ook best vaker gehoord. Een punt voor de fans die al eerder "volgende plaat, meer Soldaat!" riepen.

Conclusie
Daryll-Ann behoort tot de haute couture van de Nederlandse gitaarpop. Dat zullen we weten ook. En omdat de band nog nooit slechte muziek heeft gemaakt, is op Don’t Stop weer vrij weinig aan te merken. Helemaal niks, eigenlijk. Goeie plaat!

Gepubliceerd op 17 februari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie