Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie The Numbers - In My Mind All The Time

CD-recensie The Numbers - In My Mind All The Time

Door
Punk
Punk! Weg met bijna alles! The Numbers spelen turbo electro-punk, nieuw en hard en behoorlijk freaky. Drums, een gitaar en een synthesizer. En natuurlijk het meisje dat bij electro-muziek hoort en dat eigenlijk niet kan zingen maar wel heel veel problemen heeft en dat telt ook.

Drunk With pain
"Trauma and shock, now the injury consumes my brain, and I am drunk- drunk with pain!" Dat lijkt dus een beetje op Adult, of op Soft Pink Truth. Maar minder arty en een stuk directer. Recht voor z'n raap.
Op 't liedje Drunk With Pain is dat heel lekker, knallen met die hap en geen gezeur. Het wordt al minder leuk op Hot Fire, als de gitaar lijkt te zijn ontstemd. Dan gaat het nog een stuk of wat nummers zo verder, tot we bij Anything weer een luisterbaar liedje horen.

Chaos
Dat kan niet lang goed gaan. Uiteindelijk zijn The Numbers een strak punkbandje uit de bizarre freakshow van label Tigerbeat6. Het best hoor je dat terug op We're Numbers. De gortdroge beat uit de Casio synthesizer, de gitaarherrie van één oude stratocaster en de ultra-valse zang van mannen en een meisje. Ongelofelijk raar, en ongelofelijk eh- fris.

Conclusie
Op de een of andere manier kan ik er niet te negatief over zijn. Niet alles is mooi en soms zit ik ook tandenknarsend te luisteren, maar op andere momenten is het gewoon super ontspannen, dat gekke. Product Lust over een sexueel opgewonden consument, geniaal. The Numbers moeten flink doorgaan met opnemen, en dan hebben we over een jaar misschien wel het beste album van het jaar. Door The Numbers. Voor The Numbers. Gepubliceerd op 11 februari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie