Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Hearts Of Darkness - Music For Drunken Driving

CD-recensie Hearts Of Darkness - Music For Drunken Driving

Door
Help!
Ik heb in mijn leven al een hoop rare muziek moeten horen. Een hoop slechte, ook. Maar ook een paar juweeltjes: Soms red ik CD's uit de prullenbak, muziek die niemand begrijpt op de redactie bij Scholieren.com maar die wel heerlijk wegpiept, flierpt en knerpt. Soms vergis je je daarin en haal je gewoon een hoop afval uit de bak.

Bakken
Hearts Of Darkness klinkt zo: "Epileptic
beats [that] are pure placenta future pudding topped off with rancid whipped cream processed aggro vocals and guitar." Daar kan ik het bij laten wat betreft deze recensie, want het klinkt écht zo. Beats die heel hard uit het ritme bonken, heel veel distorted gitaar en synths en een zanger die heel, heel erg griezelig klinkt. Plus drie bakken ruis. Begin daar maar eens aan als luisteraar!

Gillen
Ik heb mét koptelefoon op geluisterd tot nummer elf. De piepjes en toeters zijn nog niet zo erg, want het heeft wel wat als je je voorstelt dat een faxmachine en een koffiezetapparaat samen een dance-nummer schrijven. Best lekker! Maar de zang, die is zó slecht... Moet je je voorstellen: hoog gegil, huilende mannenstemmen, krijsende psychopathische kreten. Allemaal door elkaar heen.

Conclusie
Ik ben wel wat gewend, en jij denk ik ook. De moderne consument schrikt allang niet meer van de electropunk van Kid 606, de noize van Aphex Twin of de overslaande stem van Marilyn Manson. Maar Hearts Of Darkness gaat een stapje verder. Ze doen het er om, dat is wel weer leuk. Op de website staat: "Offended? You will be!" Weg met die rotzooi, schrijft Scholieren.com. Gepubliceerd op 28 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie