Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Bob Dylan - Blonde On Blonde

CD-recensie Bob Dylan - Blonde On Blonde

Door
Herhaling
Ongelofelijk, de maand januari. Je vergeet telkens hoeveel verzamelaars, terugblikmomenten en re-releases er uitkomen in die maand. Met een grote boog loop je om de CD-winkels heen, en dan zou je bijna de SACD-release van Blonde On Blonde missen. Briljant album, niet verder lezen, kopen. Werkt in je gewone CD-speler, maar klinkt nóg mooier met een Super Audio CD-speler of DVD-speler.

Blondjes
Een klein beetje meer informatie dan? Blonde On Blonde is een dubbel-album, met 14 liedjes. Dylan is bekend geworden als jonge folk-zanger, maar gaat tijdens de sessies voor dit album in 1966 flink aan het experimenteren. Sex, drugs en rock-en-roll passeren de revue op nummers als Everybody Must Get Stoned, I Want You (van de reclame) en Just Like A Woman. Geen muziek voor domme blondjes (als die al bestaan), want dit is je reinste psychedelische literatuur. Gezongen zonder enige pretentie; rauw en een beetje nasaal.

Blues
Voor Blonde On Blonde ging Dylan op zoek naar de "thin wild mercury sound". Dat snap ik niet helemaal, maar Dylan speelt lekker los gitaar en mengt folk, blues en rock alsof hij een eitje klutst. Wilde, zoekende zwerversmuziek. Het mooie aan dit album is dat je er zoveel kanten mee op kunt: goed voor gebroken harten en goed voor verliefd zijn. Voor helemaal high, en voor heel erg verdrietig.

Conclusie
Niet alles is perfect aan Blonde On Blonde. De prijs bijvoorbeeld: veel te duur! Alsof Bob Dylan nog geld moet verdienen aan z'n CD'tjes... Verder kun je houden van Dylan of niet, maar dit is in ieder geval een goede binnenkomer. Lekker "on the road" met Bob Dylan:

Oh mama, can this really be the end?
To be stuck inside of Mobile with the Memphis blues again!
Gepubliceerd op 9 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie