Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Counting Crows - Films About Ghosts (The Best Of...)

CD-recensie Counting Crows - Films About Ghosts (The Best Of...)

Door
Best Of
Ik weiger. Ik doe het niet. Echt niet. Ik doe er niet aan mee. Mij niet gezien.
Al die 'Best Of'-cd's van de laatste tijd. Ik weiger ook maar één exemplaar te kopen. Ik bepaal zelf wel wat ik goede nummers van bands vind. Zo. Steek die maar in je broekzak.
Nou ok, één uitzondering. Hier en daar misschien twee uitzonderingen. Vooral 'daar' dan.
Want Films About Ghosts van Counting Crows keek me zo zielig aan in het cd-rekje.. "Koop mij! Koop mij!" En wie ben ik dan om dat niet te doen?

Films
Dus daar zit ik achter mijn pc'tje. Ben ik nou blij of ben ik verdrietig? Blij om zoveel moois, leuks en liefs op één cd'tje? Of verdrietig omdat ik al die nummers toch al ergens op een cd of bootleg had staan?
Nou goed, laten we het positief bekijken. Counting Crows is een goede band. En nou staan Best Of's van Goede Bands erom bekend dat ze goed zijn. En als dat niet bekend was, dan vertel ik het nu.
Al een jaartje of 10, 11 draait Counting Crows mee. Vier studio-albums namen ze op en ook nog een prachtig live-album. Het is misschien karakteristiek dat van de 17 nummers op deze cd, 5 liedjes (Round Here, Mr. Jones, Omaha, Anna Begins, Rain King) afkomstig zijn van het debuutalbum August And Everything After. En dan zijn Sullivan Street en Murder Of One zelfs nog weggelaten.

Ghosts
Niet dat Counting Crows na dat album veel slechter is geworden hoor. Maar toch.
De rest van de klassiekers is natuurlijk ook aanwezig, waaronder A Long December en het redelijke Big Yellow Taxi dat vervreselijkt, verwalgelijkt wordt door de "papapapa"-tjes van Vanessa Carlton.
Einstein On the Beach is een nummer dat op zo'n beetje elke bootleg wel te vinden is, maar nu dus officieel op plaat verschijnt.
Friend Of The Devil en single She Don't Want Nobody Near zijn aardig maar niet meer dan dat.

Conclusie
Je verwacht 't misschien niet, maar toch vind ik Films About Ghosts een goeie cd. Een goed overzicht van wat Counting Crows de laatste tien jaar heeft uitgespookt (let op de woordspeling). En ach.. Zolang Round Here er maar op staat, dan kan het voor mij al niet meer stuk. Gepubliceerd op 6 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie