Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Relaxed Muscle - A Heavy Night With...

CD-recensie Relaxed Muscle - A Heavy Night With...

Door
Doncaster
Darren Spooner is zanger van Relaxed Muscle. Misschien ken je hem van Heavy Cochrane, de band waarmee hij twintig jaar lang golden oldies als Great Balls Of Fire ten gehore bracht op de wekelijkse bingo-avond in Doncaster. Dat ging vervelen, dus Darren aan de drank, gescheiden en werkzoekende. Het is maar mooi dat hij een baan vond als gemeentewerker, want zo ontmoette hij ene Jason Buckle, ook muzikant. Rechstreeks uit het stadspark van Doncaster is hier hun debuutalbum A Heavy Night With... Relaxed Muscle.

Waar?
Nee, niet waar. Maar dat was wel de biografie die Jarvis Cocker, zanger van de Engelse band Pulp, verspreidde over zijn nieuwe project Relaxed Muscle. Erg lang heeft de grap niet geduurd, tijdens hun eerste optreden in Londen werd Cocker al door menig bezoeker herkend, ondanks een dikke laag schmink, indianentooi, fluoriserend geraamtepak, veel te lang haar en de vocoder over zijn stem. Samen met ex-Longpigs gitarist Richard Hawley, die voor de gelegenheid Jason Buckle heet, maakt hij een plaat vol obscure elektro en spierballenrock. En dat is niet niks. Beats op volle overdrive, gillende synthesizers, een hoop gitaren en Spooner die "Sex me, sex me, sex me, sex me!" schreeuw. Het is het laatste dat je verwacht van de man die eerder hits scoorde met Disco 2000 en Common People, maar het is heel erg goed. De one-liners zijn niet te tellen, dat mocht verwacht worden van één van Sheffield’s beste tekstschrijvers. Spooner zingt over de avonturen van een cowboy in Billy Jack en zijn echtscheiding in tranentrekker Mary, vol overgave met een behoorlijke dosis rock ’n roll.

Conclusie
A Heavy Night With… is niet de zoveelste electroclash plaat, maar een bizar album van twee gemeentewerkers uit Doncaster. Heel erg stoer, voor als je ruzie wil met de buren.
"Muscle music, long and hard! Muscle music, that’s what I’m talking about! Muscle music, strong and lean! Muscle music, do you know what I mean?"

Gepubliceerd op 5 november 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie